SVO wint eerste thuiswedstrijd

Oosterend heeft de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen in de vijfde klasse op zondag met een 2-1 overwinning afgesloten.

Oosterend begon de eerste tien minuten tegen Callantsoog aftastend, Daardoor kon Callantsoog direct in de tweede minuut voor het doel komen, maar plaatsvervangend keeper Bart Tuitman bracht redding. Oosterend kwam vervolgens in zijn spel en kreeg steeds meer kansen. Er werd goed druk gezet en er werd goed gecombineerd door de Oosterend. Achterin werd de rust vooral bewaard door Glen Visser die zijn debuut maakte in het eerste elftal van SVO. Het goede spel leidde in de 22ste minuut tot een schot op doel van Martijn Drijver. Die werd tegengehouden door de keeper van Callantsoog. Kort voor rust werd het goede spel van SVO beloond. Door een prachtige combinatie met Jeroen Abma wist Martijn Drijver de bal zoveel effect mee te geven dat zijn voorzet in het doel belandde. Na de rust kwam Callantsoog goed terug. De tegenstander zette SVO onder druk en haalde de spelers uit hun spel. SVO speelde slordig en kon het goede spel van de eerste helft niet meer voortzetten. Door een ongelukkige handsbal kreeg SVO in de 62ste minuut een penalty tegen. SVO liet de kop niet hangen, maar de vorm van de eerste helft werd niet behaald. Callantsoog kreeg steeds meer kansen, maar wist niet tot scoren te komen. Er werd hard gestreden, een gelijkspel hing in de lucht, totdat Ed de Vries kort voor tijd een vrije trap van 22 meter voor het doel wist om te zette in de winnende goal voor SVO.