Texel'94 tegen Kondo Budjang uit Zaanstad.
Texel'94 tegen Kondo Budjang uit Zaanstad. Foto: Willem Sangers

Nipt verlies voor zaalvoetballers

De zaalvoetballers van Texel'94 hebben vrijdagavond de eerste wedstrijd in de eerste divisie van het zaalvoetbal nipt met 6-7 verloren. Texel speelde thuis in sporthal Ons Genoegen in Den Burg tegen Kondo Budjang uit Zaanstad. Beide teams maakten er een prachtige wedstrijd van, waarbij over en weer de doelpunten vielen. Pieter Jan Eelman opende al in de eerste minuut de score voor Texel. Korte tijd later was het echter al 1-2, totdat Jesper Arkenbout gelijkmaakte. Uiteindelijk gingen de ploegen met 3-4 de rust in. Lesley Koning tekende de derde Texelse treffer aan. Na de rust scoorde Pieter Jan Eelman liefst drie keer, waardoor hij gelijk maakte en Texel zelfs twee keer op voorsprong bracht tegen de gasten uit Zaanstad. Die waren echter niet gekomen om te verliezen en scoorden even hard terug. Het laatste deel van de wedstrijd was extra spannend, Texel kreeg kansen om verder uit te lopen, maar uiteindelijk trok Kondo Budjang de wedstrijd kort voor tijd definitief naar zich toe. Het publiek, talrijk aanwezig op de tribune in Ons Genoegen, beloonde de verrichtingen op het veld met een staande ovatie. Texel'94 omschreef de wedstrijd op de eigen Facebookpagina als pure reclame voor het zaalvoetbal. De eerste divisie waarin de zaalvoetballers van Texel'94 spelen is in Nederland de eennahoogste klasse in het zaalvoetbal.