Deelnemers enthousiast over

parcours SGW bij Kooiman en Hin

Op het terrein van 'Buurman en Buurman' Piet Kooiman en Jan Hin aan de Hoornderweg namen afgelopen weekend eventingruiters deel aan SGW (Samengestelde Wedstrijd) Texel.

Tijdens deze Samen Gestelde Wedstrijd reden de ruiters een dressuurproef, springparcours en een parcours over natuurlijke hindernissen. Dit weekend streed men niet alleen om het eremetaal in de eigen klasse, maar werd ook na afloop de Noord Hollands Kampioen bekend gemaakt. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd weekend, Mede door de weersomstandigheden die vooral op zondag zorgde voor veel publiek in het terrein, enthousiaste ruiters en geweldige vrijwilligers. De ruim 200 deelnemers kwamen uit het hele land voor de Texelse eventingwedstrijd. Het parcours werd wederom gebouwd door Texelaar Chris Meijer, die zich na deze succesvolle editie samen met zijn bouwploeg gaat opmaken voor de tiende editie SGW Texel in 2016. De deelnemers waren erg enthousiast over het parcours en de aankleding. Een aantal Texelaars deden succesvol mee en allen genoten van deze thuiswedstrijd. Een eerste prijs was er voor ponyruiter Astrid Boekhoudt met Puck (catergorie C) in de klasse B. De dressuurproef leverde 182 punten op, in het springparcours bleef de combinatie foutloos in het crossparcours had de combinatie een paar tijdfouten, maar deze score was goed genoeg om dit jaar als enige Texelaar tot Noord Hollands Kampioen uitgeroepen te worden. Vermeldenswaardig is dat haar pony Puck voor de 3e maal Noord Hollands Kampioen Eventing is geworden. Een evaren pony die voorheen met Monan List vele successen behaalde.

Mariska Witte verscheen zaterdag als eerste Texelaar aan de start. Met haar paard Cyrana reed ze zeer verdienstelijk in de klasse M. Met de dressuur behaalde ze 193 punten, het springparcours reed ze foutloos maar in de cross lag haar tempo te hoog waardoor ze tijdfouten ontving. Haar 5e plaats was een prima resultaat en leverde de combinatie de 2 winstpunten op. Roos Kikkert behaalde met haar pony Grevenrits Daytime (catergorie D)een derde prijs in de klasse B.