Kim van Dijk verricht start Durper Ronde

Kim van Dijk, de wielrenster die wordt gesteund door de Dorian Foundation, verricht de start van de Ronde van De Cocksdorp op zaterdag 19 september. Van Dijk reikt als Rondemiss ook de prijzen uit en heeft nog in overweging of ze zelf mee zal fietsen.

Die van De Cocksdorp is de laatste dorpenronde van het jaar. De start is op het nieuwe plein aan de Kikkertstraat, dan richting Molenbos, rechtsaf bij Lange Ben de Klimpstraat op, langs het Eierlandsche Huis, de Langeveldstraat en aan het eind rechtsaf weer de Kikkertstraat in. De exacte lengte heeft de organisatie nog niet in kaart, maar het is waarschijnlijk het langste dorpenrondje. Veel rechttoe-rechtaan werk, snelheden kunnen hoog oplopen. John Betsema verdedigt de oranje leiderstrui bij de recreanten, Jordy Vinke bij de wedstrijdrijders. Op Youtube is een filmpje van Ed Vorst te zien, waarop het traject wordt gefietst.

Om 16:30 uur start de dikke bandenrace voor de jeugd in diverse leefdtijdscategorieën en om 16:50 uur voor volwassenen. Om 17:15 uur begint de wedstrijd voor de jeugd, met aansluitend de huldiging. Om 18:00 uur vertrekken de recreanten en om 19.00 uur begint de wedstrijd. Opgave kan vooraf via www.wstexel.nl.