Reacties op azc-plan PvdA

Het riep uiteenlopende reacties op: een voorstel van de PvdA om te onderzoeken of er mogelijk asielzoekers kunnen worden opgevangen in honderd extra op Texel te bouwen woningen. Een bloemlezing van de opmerkingen en standpunten die bij de krant binnenkwamen.

Jacob Kiewiet: "Hallo PvdA, die mensen vertrekken niet. En wanneer ze al zouden vertrekken, komen er nieuwe in. Je krijgt echt geen huis meer op het eiland. Al de Tesselaars, met name de jeugd, die een woning willen huren, hebben nu al weinig kans en dan helemaal niet meer. Slecht plan lijkt me."

Molly Bakker: "De ondergang van Texel als vakantie-eiland. De Duitse toerist zal straks massaal wegblijven. Je hoeft niet te raden waarom."

Nick Stroobach: "Toch fijn dat mijn plan om op het eiland te gaan wonen hiermee dus verwoest wordt. Ze krijgen ongetwijfeld voorrang op woningen., werkplekken en anders wel een uitkering."

Joyce Pool: "Wat een empathische reacties, zeg! Helemaal eens met de plannen om mensen in nood hier op het eiland te plaatsen! Laat maar komen!"

Anne van den Bergh: "Prima plan, maar hoe leg je het ingewikkelde Texelhoppersysteem in het Syrisch uit?"

Brigida van Lieshout: "Een goed en welkom plan. Ieder heeft recht op een menserend bestaan."

Maaike Schoo - Van der Knaap: "Ik snap echt niet waar iedereen hier zo denigrerend en moeilijk over doet! Deze mensen zijn niet hier om hun geluk te zoeken, ze zijn hier omdat ze anders afgemaakt worden. Ze riskeren hiermee hun leven en veel van hen halen de overtocht niet. Waarom is het zo moeilijk om je open te stellen voor andere mensen die de steun hard nodig hebben? Waarom meteen de angst dat jou dan iets ontnomen wordt? Ik verbaas me echt over de egocentrische gedachten van de meeste mensen die reageren. Volgens mij zijn het allemaal vooroordelen, napraten van elkaar zonder een benul te hebben van waar je over praat."

Aad Verveen: "Heel Texel niet meer op het PvdA stemmen."

Marcel Bakker: "Daar gaan we dan wel even democratisch over stemmen, ik weet de uitslag al."

Noël van der Meulen: "We hebben hier zelf al een woningtekort en dan gaan we ze ook nog weggeven en dan met dikke subsidie in huis plaatsen. Alsof het niks is."

Chantal van Breukelen: "Jemig wat een belachelijke reacties weer. Beschamend. Het was hier op Vlieland ook mogelijk."

André Bont: "100 woningen!!!!! Bouw het eiland toch niet vol en laat ook wat ongerepte natuur over. Het is een prachtig eiland, maar niet als het steeds voller wordt gebouwd."

Hennie Zoetelief: "Waar het de PvdA alleen om gaat is om geld van het Rijk te krijgen en daar hangen ze dan een leuk sociaal verhaaltje omheen!!"