Minimabeleid en bijzondere

bijstand thema bij Dorpenronde

Wat is bijzondere bijstand, wat is minimabeleid, wie komt er voor in aanmerking en hoe kun je het aanvragen? Vragen waarop Miranda Wessels van de gemeente Texel in gaat tijdens de Dorpenrondes van september van Texels Welzijn, in samenwerking met de gemeente.

De regeling is voor inwoners van Texel met een minimum inkomen. Of men geld ontvangt uit arbeid, als zelfstandig ondernemer of via een uitkering, is niet van belang. De hoogte van het inkomen en vermogen wel. Daarnaast gaat Wessels met Texelaars in gesprek gaan over belangrijke wijzigingen in het beleid in 2015. Zo is de norm voor het aanvragen van bijzondere bijstand verhoogd van 110 naar 120 procent van de bijstandsnorm. Ook zijn er mogelijkheden om via de gemeente zwemdiploma A en B te halen. Verder zijn er mogelijkheden voor maatschappelijke participatie, activiteiten op het gebied van sport, cultuur en educatie. Voor leerlingen van de OSG kunnen ouders per kind eenmalig een bijdrage krijgen voor de aanschaf van een laptop.
Over al deze zaken is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De dorpenronde is in Dorpshuis De Hof in De Koog op dinsdag 15 september, aanvang 20.00 uur. in dorpshuis 't Skiltje, Oudeschild dinsdag 22 september, aanvang 20.00 uur en in dorpshuis de Bijenkorf in Oosterend, dinsdag 6 oktober, om 20.00 uur.


Leger des Heils zoekt collectanten

Het Leger des Heils zoekt collectanten in gemeente Texel voor de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte. De collecte wordt gehouden van 30 november tot en met 5 december 2015. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt voor het sociaal maatschappelijk werk van het Leger des Heils. Opgave via www.legerdesheils.nl/collecte of bellen met 036 - 53 98 175.