Ziekteverzuim gemeente hoger

Het ziekteverzuim bij de gemeente zit dit jaar iets boven het landelijk gemiddelde, terwijl het er vorig jaar jaar onder zat.

Dat kwam woensdagavond aan de orde tijdens de raadscommissie. D66 stelde vragen over het verloop van het ziekteverzuim. Dat lag in 2014 op 3,5 procent, terwijl het landelijk gemiddeld 5,2 procent was. Op het moment ligt het verzuim volgens wethouder Hennie Huisman tussen de 5,5 en de 6 procent. Een mogelijke verklaring is volgens haar dat vorig jaar - toen de reorganisatie van het ambtelijk apparaat nog speelde - medewerkers mogelijk minder snel geneigd waren zich ziek te melden. "Dat is een algemeen verschijnsel bij reorganisaties. Als mensen niet zeker zijn van hun plek, melden ze zich minder snel ziek." Een nadere analyse moet volgens de wethouder duidelijk maken waar het verschil tussen 2014 en 2015 hem in zit. Ze wees erop dat de gemeente ook een aantal langdurig zieke medewerkers kent die naar verwachting nog een tijd afwezig blijven. "Dat drukt ook zwaarder nu de formatie is gedaald."


Spullen voor Kos

Ingrid Spelt uit Den Burg is op zoek naar kleine zeepjes en andere kleine in plastic verpakte spulletjes uit hotels. Spelt vertrekt eind deze week naar Kos voor een reportage over de vluchtingen die daar aankomen en wil in haar bagage graag spullen voor hen meenemen. Texelaars die Spelt willen helpen, kunnen contact opnemen met 06-27518858.