Inloopmiddagen voor senioren

Het Rode Kruis Texel start met de inloopmiddagen voor senioren.

Het uitgangspunt voor deze middagen is elkaar ontmoeten, een gezellig praatje bij een kop koffie of thee. Daarnaast kunnen bezoekers zelf aangeven welke activiteiten er verder ondernomen worden. Daarbij kan men denken aan spelletjes, klaverjassen, filmpje kijken, gedichten voordragen, handwerken voor jezelf of voor het Rode Kruis. Maandagmiddag 14 september vindt de eerste inloopmiddag plaats van 14.00 tot 16.00 uur De inloopmiddagen worden iedere tweede en vierde maandag van de maand gehouden in het Rode Kruisgebouw aan de Jonkerstraat in Den Burg. Voor vervoer kan worden gezorgd. Meer informatie N. Vermeulen tel. 318555.


Bakwedstrijd voor zoetekauwen

Wie geïnspireerd is geraakt door Heel Holland Bakt kan meedoen met de Texelse bakwedstrijd met meel van molen De Traanroeier.

Op Open Monumentendag, zaterdag 12 september, kunnen baksels ingeleverd èn geproefd worden in Kaap Skil. Deelnemers aan de bakwedstrijd kunnen gratis een pond meel ophalen bij Kaap Skil, Ecomare en de Oudheidkamer. Wie op 12 september gebak inlevert, mag gratis een stuk van een andere deelnemer proeven. Inleveren kan tussen 10 en 12 uur in het museumcafé van Kaap Skil. Om 12 uur gaat de jury, bestaande uit Alice Reinders, Ruud Boom en Dirk Haker, proeven. Zolang de voorraad strekt wordt het gebak in Kaap Skil verkocht ten bate van de molen. De opzet en regels van de wedstrijd zijn te lezen op www.traanroeier.nl. Het thema van Open Monumentendag dit jaar is 'oude ambachten'. Naast het ambacht van molenaar is op deze dag in Kaap Skil ook dat van touwslager en visroker te bekijken. Kijk voor alle activiteiten op www.kaapskil.nl.


Columniste Annie in de lappenmand

Op deze plek staat normaal gesproken de column ''Ongezouten'' van Annie. Helaas is onze columniste geveld door ziekte. Wij wensen haar veel sterkte met het herstel.