Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Nieuws

GESLAAGD

Amanda Terpstra (23) uit De Cocksdorp, heeft de titel 'Meester in de rechten' behaald door het afronden van haar masterstudie Straf- en strafprocesrecht aan de Universiteit te Leiden. Haar masterthesis 'De verklaring van de medeverdachte' werd gehonoreerd met een 8.


Kassa

Televisieprogramma Kassa besteedt aanstaande zaterdag weer aandacht aan de Texelhopper. Op 22 augustus was het consumentenprogramma opnieuw op Texel om opnames te maken. "Vóór de pilot met vraagafhankelijk vervoer van start ging vertelde Kassa over de plannen: de helft van de buslijnen werd geschrapt, de OV-chipkaart kon niet meer gebruikt worden en buskortingen vervielen. Bewoners vreesden de invoering van deze nieuwe vorm van openbaar vervoer. Staatssecretaris Mansveld beloofde in Kassa dat de Ov-chipkaart zo snel mogelijk weer ingevoerd zou worden op het eiland", zo laat de redactie van het programma weten.

Ze vervolgen: "Hoe staat het negen maanden later met de Texelhopper? De OV-chipkaart is nog stééds niet terug. Toeristen zijn in verwarring over de regels en gebruiken van de Texelhopper. En voor een buskaartje betaal je de hoofdprijs."

Kassa over de Texelhopper. Zaterdag 5 sept om 19:05 op NPO 1.