Online platform Texelse jeugd

De gemeente organiseert maandag 7 september een brainstormsessie voor jongeren over de ontwikkeling van een online platform voor de Texelse jeugd.

Via het Centrum van Jeugd en Gezin (CJG) is er een lokale website voor jongeren van 13 t/m 23 jaar op Texel, www.ondertussenoptexel.nl. Hierop kunnen jongeren ook een verslag van een evenement (zoals Strenderpop), persbericht van profielwerkstuk, redactioneel artikel, fotorapportage of een youtube-filmpje dat ze gemaakt hebben plaatsen. Iedereen is welkom in de jongerenredactie.

Om het platform nog beter geschikt te maken voor de mobiele telefoon, is ervoor gekozen om het door te ontwikkelen naar Goodtoknow, wat half oktober life gaat. Ook op deze website kunnen jongeren betrouwbare informatie vinden die aansluit op hun belevingswereld. Texel wordt volop betrokken bij deze ontwikkeling. Vandaar dat de gemeente (CJG) alle jongeren uitnodigt om mee te denken over het gewenste uiterlijk en de inhoud van het nieuwe platform op maandag 7 september om 19.15 uur. OSG de Hogeberg steunt dit initiatief en stelt de ruimte beschikbaar. Jongeren kunnen zich opgeven door een mail te sturen naar: leerlingenraad@dehogeberg.nl.


En Passant

Voor de schakers van En Passant begint op maandag 14 september het nieuwe seizoen met een ledenvergadering in hotel Den Burg om 20.00 uur. Het bestuur van En Passant hoopt dat vele leden aanwezig zullen zijn. Daarnaast hopen de Texelse schakers ook een aantal nieuwe gezichten te mogen begroeten. Na de vergadering is er tijd om te snelschaken.