Southampton, kampioen bij de F-pupillen.
Southampton, kampioen bij de F-pupillen. Foto: Arnold Boon

"Fantastisch Pupillentoernooi"

Tientallen Texelse voetballertjes hebben zaterdag in De Koog meegedaan aan het Pupillentoernooi van SV De Koog.

Bij de mini's gingen vier teams van start, waarvan drie van Texel'94 en één team dat SVC uit De Cocksdorp en SV De Koog hadden samengesteld. Team wit van Texel'94 won de kampioensbeker. SVC De Koog werd tweede, team geel derde en team rood werd vierde.

Southampton, een team van Texel'94, won de kampioensbeker bij de F-jes. Hier deden vijf teams mee. Vier van SV Texel en één van De Koog aangevuld met vier spelers van SVC. De teams van Texel'94 hadden allemaal Engelse namen gekregen. Tweede werd het team Everton, derde Arsenal, SV De Koog werd vierde en Aston Villa eindigde als vijfde.

In de E-klasse traden negen Texelse teams aan: zes van Texel'94, twee van SVO in Oosterend en één van SV De Koog. De teams speelden in twee poules tegen elkaar. Dat leidde tot een spannende finale tussen Bayern München en Anderlecht die eindigde in 1-1. Na een serie van vijf strafschoppen was er nog winnaar en moest de zesde strafschop uitsluitsel brengen. Anderlecht scoorde en was daarmee winnaar bij de E-pupillen.

Speelster Liphine Boon won in de F-klasse de strijd om de penaltybokaal. Antoin van Nuland was in de F-klasse de enige coach die keeper Bob Kos wist te passeren. In de E-klasse won speler Jacky de penaltybokaal. De penaltybokaal voor teamleiders werd gewonnen door coach Joost Brouwer. Volgens de organisatie was het een fantastisch toernooi.