Nieuw jeugdhonk in Cocksdorp

De jeugd in De Cocksdorp en Eierland heeft sinds vrijdag weer een nieuw jeugdhonk. De internetruimte in het Eierlandsche Huis is omgebouwd tot plek waar de jeugd elkaar kan ontmoeten.

De Cocksdorp kende tot drie jaar geleden een jeugdclub, maar die stopte ermee. Er bleef toch behoefte aan een jeugdclub waarna Arnold Boon de telefoon pakte en samen met Ilse Geus, Nelleke van Heerwaarden, Christel Dros en Esther Kuip een nieuwe bestuur vormde. Beheerder Joost Oldenburg en bestuursleden van het Eierlandsche Huis werkten mee en dat leidde tot een nieuw jeugdhonk.

Bedoeling is dat kinderen vanaf groep 8 en jeugd van de OSG er elke vrijdagavond van 20.00 tot 22.00 uur met elkaar activiteiten gaan ondernemen. Het nieuwe jeugdhonk werd vrijdag officieel geopend. Onder begeleiding van het nummer 'I Gotta Feeling' van The Black Eyed Peas knipten de jeugdleden een openingslint door, waarna ze naar de eigen ruimte gingen die de ze afgelopen tijd al zelf hadden geschilderd.

Het jeugdhonk kent een professionele draaitafel, een loungeruimte, een televisie met Wii en alles is verlicht met LED-dance en sfeerverlichting die vrolijke kleuren en ritmes kan worden ingesteld. Na een korte introductie gingen de jeugdleden meteen aan de slag met het verzinnen van activiteiten. Vele leuke, actieve en creatieve ideeën werden op vellen papier genoteerd. Naast het volwassenebestuur kent de nieuwe jeugdclub ook een jeugdbestuur. Dat bestaat uit Pieter Bonne, Alannah Boon, Isa Kruk en Vera van Heerwaarden. Van de zomer werden er vooruitlopend op de komst van het jeugdhonk al cupcakes, appeltaarten gebakken en verkocht om geld in te zamelen. Ook werden uitnodigingen geschreven en pasjes voor de jeugdclub gemaakt. Mensen die belangstelling hebben, kunnen mailen naar jeugdclubdecocksdorp@gmail.com.


Visserijboek

Het visserijboek 'MET DE KOP OP DE ZEE' van Sam van der Slikke, Cor de Wolf en Frits Aalderink is zo goed als uitverkocht. Dat heeft Kaap Skil, uitgever van het boek, laten weten. Bij Kaap Skil, Nauta Boek en Het Open Boek was het visserijboek in twee weken uitverkocht. Bij Primera is volgens Kaap Skil nog een handvol exemplaren voorradig. "Het gaat de schrijvers aan het hart om mensen die nog een exemplaar wilden bemachtigen teleur te moeten stellen. Aan de andere kant zijn ze blij dat hun levenswerk zo gretig aftrek vindt." Van een herdruk van het boek, uitgeven in 750 exemplaren, is voorlopig geen sprake.