Brand in vitrine voor gebak bij De Krim

't Paviljoen van vakantiepark De Krim bij De Cocksdorp is zaterdag aan het eind van de middag ontruimd, nadat er brand was ontstaan in een gebaksvitrinekast.

Die was voor een buffet in een vergaderzaal van het gebouw neergezet. Medewerkers van De Krim blusten zelf de brand. De brandweer controleerde na en onderzocht 't Paviljoen op schadelijke gassen. Bij de brand was veel rook vrijgekomen. Een van de medewerkers, die door een huisarts op de inademing van rook werden onderzocht, moest met de ambulance naar het ziekenhuis in Den Helder. Volgens een woordvoerder van De Krim mocht de medewerker alweer snel terug naar huis.

De brand betekende zaterdagavond dat een buffet voor tweehonderd leden van de Nederlandse Dwergautoclub in allerijl moest worden verplaatst. Met een hoop inzet van de medewerkers lukte het De Krim om alles te verplaatsen naar restaurants De Waddenhoeve en De Cocksboot. "We zouden om 19.00 uur aanschuiven, maar nu stond het buffet voor iedereen om 21.00 uur gereed", aldus voorzitter Hans Bodewes van de dwergautoclub. "Het was geweldig dat dat allemaal zo snel geregeld kon worden."