Snelheidsrecord bij speedskydiven

Veel toeschouwers, mooi weer en een nationaal snelheidsrecord speedskydiven op de Open Nederlands Kampioenschappen Parachutespringen vorige week bij Paracentrum Texel. De tachtig deelnemers hebben al hun sprongen kunnen maken in de geplande tijd.

De Texelse teams M8trix en M4trix hebben als regerend NK formatiespringen in 8- en 4-man weten te prolongeren. Bij precisiespringen won Paul Gommers en bij Speedskydiven werd een nieuw Nederlands record gevestigd door Edu Mertz met 445,01 km/u. De kampioenschappen verliepen donderdag en vrijdag voorspoedig met de onderdelen 4-man formatiespringen, speedskydiven en precisiespringen. Deze onderdelen werden onder mooie weeromstandigheden versprongen waarbij precisiespringen voornamelijk in de ochtend en in de avond aan bod kwam vanwege de maximale windsnelheid die voor dit evenement geldt. 8-mans formatiespringen en freefly begonnen op zaterdag en liep door tot en met maandag. Zaterdag werd ronde 7 compleet versprongen door de 8-mans teams. De laatste rondes konden op maandag afgemaakt worden.


Energie in balans

In De Aleph, Weverstaat 54 in Den Burg, wordt zaterdag 12 september van 10.00 tot 13.00 uur de workshop 'Energie in balans' gehouden. Deelnemers leren oefeningen om spanning los te laten, energie op te laden en het energiesysteem in balans te houden. De oefeningen zijn bruikbaar voor het dagelijkse leven. Het is een vrijblijvende introductie op de cursus Intuïtieve Ontwikkeling die start op 31 oktober. Informatie en aanmelden bij Annecha Haans: tel. 06 - 232 700 22, www.heartlighthealing.nl.