De dwergauto's nabij Paal 33.
De dwergauto's nabij Paal 33. Foto: Angelina Stiehl

Dwergauto's rijden over Texel

Geen tekort aan belangstelling voor de leden van de Nederlandse Dwergautoclub die de afgelopen dagen op Texel waren. "Als je ergens met elkaar reed dan stonden bij auto nummer drie in de rij al mensen klaar met camera's om foto's te nemen", zegt voorzitter Hans Bodewes gekscherend. "Er zijn heel foto's en filmpjes gemaakt. Er waren ook veel mensen die even een praatje kwamen maken, bijvoorbeeld omdat hun opa vroeger ook nog zo'n auto had gehad."

Dwergauto's zijn auto's die vlak na de Tweede Wereldoorlog zijn gemaakt en bij gebrek aan materiaal in die tijd zo klein mogelijk werden gehouden. In totaal waren er zo'n 80 tot 100 dwergauto's naar Texel gekomen. Het was de eerste keer dat de club op Texel was. Het rijden op het eiland was prettig aldus Bodewes.

De leden, die grotendeels op De Krim verbleven, maakten op eigen initiatief diverse rondritten over het eiland. Zaterdag maakten ze gezamenlijk een rit van de VVV. Zondagochtend gingen de leden in colonne naar het vliegveld in Eierland waar de auto's voor publiek werden tentoongesteld. De leden waren uit diverse landen naar Texel gekomen.