Werk N9 tussen Den Helder en Alkmaar

Rijkswaterstaat voert in september en november onderhoud uit aan de N9 tussen Alkmaar en Den Helder.

Op vier locaties krijgt het wegdek een nieuwe asfaltlaag. Tussen Schoorldam en Burgerbrug wordt ook onderhoud uitgevoerd aan de vangrails en de brug bij de Hargervaart. Verkeer kan tijdens de werkzaamheden gebruikmaken van omleidings- en adviesroutes. Er geldt volgens RWS een extra reistijd van maximaal twintig minuten.

De eerste werkzaamheden vinden plaats tussen Alkmaar en Schoorldam van dinsdagavond 1 tot vrijdagochtend 4 september. De N9 is dan drie nachten van 21.00 tot 06.00 uur in beide richtingen dicht. Verkeer wordt omgeleid via de N245. Van maandagavond 7 tot woensdagochtend 9 september is de N9 tussen 20.00 en 06.00 uur afgesloten tussen Julianadorp en 't Zand. De N9 is in beide richtingen dicht tussen de kruising met de Schoolweg bij Julianadorp en de aansluiting bij 't Zand. Verkeer wordt omgeleid over de Parallelweg. Daarnaast geldt er een adviesroute via de N99 en N249. Van maandagavond 14 september tot zaterdagochtend 19 september zijn er vijf nachtelijke afsluitingen tussen 't Zand en Burgerbrug. Deze zijn ook van 20.00 tot 06.00 uur en op zaterdag tot 07.00 uur. De N9 is dan in beide richtingen gesloten tussen de N502 en de N503. Doorgaand verkeer wordt via deze wegen omgeleid. De kruising bij Sint Maartensvlotbrug blijft wel open.

Het traject Schoorldam - Burgerbrug is als laatste traject aan de beurt. Daar wordt het onderhoud voornamelijk uitgevoerd tijdens een aaneengesloten afsluiting van vrijdagavond 6 november 20.00 uur tot maandag 9 november 06.00 uur. De N9 en de Parallelweg zijn dan in beide richtingen dicht tussen Schoorldam en Burgerbrug. Alleen bestemmingsverkeer kan gebruik maken van de Parallelweg. Aansluitend volgen er drie nachtelijke afsluitingen, van maandagavond 9 tot donderdagochtend 12 november tussen 21.00 en 06.00 uur. Daarbij kan het verkeer wel gebruikmaken van de Parallelweg. Bij alle afsluitingen geldt een omleidingsroute via de N245 en de N248.

Volgens RWS kunnen de data wijzigen bij slechte omstandigheden. Voor Texelaars is het handig om rekening te houden met de werkzaamheden, omdat de afsluitingen in de avonduren net het verschil kunnen maken tussen het wel of niet halen van de laatste boot. Meer over de werkzaamheden is te vinden op www.vananaarbeter.nl.