Afbeelding

Texelse Kost in race voor duurzame prijs

Voedselcollectief Texelse Kost is genomineerd voor de Duurzame Dinsdagprijs.

Het voedselcollectief is één van de veertien genomineerden uit ruim 250 inzendingen. Dinsdag 1 september worden tijdens Duurzame Dinsdag op het Binnenhof in Den Haag de winnaars bekendgemaakt. Duurzame Dinsdag is een dag die elke eerste dinsdag van september wordt gehouden om duurzaamheid in de belangstelling te zetten. Er wordt een koffertje met duurzame ideeën aangeboden aan staatssecretaris Wilma Mansveld, duurzame initiatieven onderscheiden en mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van duurzaamheid krijgen een duurzaam lintje. In 2009 kreeg oud-wethouder Peter Bakker zo'n lintje. Texelse Kost komt bij de Duurzame Dinsdag in aanmerking voor de prijs omdat lokale producenten en consumenten met elkaar in contact worden gebracht en omdat er zo ecologisch mogelijk wordt gewerkt.


Vrouw gewond

Een 20-jarige vrouw uit Oosterend is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de kruising Waalderstraat/Spinbaan in Den Burg. De vrouw, die op een scooter over het fietspad langs de Waalderstraat reed, botste tegen de zijkant van een bestelbus die vanaf de Waalderstraat afsloeg naar de Spinbaan. Beiden reden in dezelfde richting. Verkeer op het fietspad heeft er voorrang. De vrouw liep verwondingen op en werd ter controle met de ambulance naar het ziekenhuis in Den Helder gebracht. Ze droeg een helm. De bestuurder van de wagen, een 62-jarige man uit Den Burg, bleef ongedeerd.


Geslaagd

Marleen Hillen (22) is geslaagd voor het Honoursprogramma Aviation Engineering aan de Hogeschool van Amsterdam. In september begint ze met de studie Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft.