Stadionfakkels zorgden voor een mooie ambiance, het mocht niet baten voor De Koog. Foto: Job Schepers

Texel'94 speelt met De Koog in bekerderby

"De buien gaan er allemaal net langs. Net als de schoten van Texel'94", grapte Jan van Beek van SV De Koog nog van tevoren. Over beide zaken bleek hij geen gelijk te hebben. Vanaf het begin was duidelijk wie de baas was en al na drie minuten liepen de Kogers achter de feiten aan. Yorgo Helleman opende de score met de eerste van zijn in totaal drie doelpunten van de avond. Terwijl dreigende wolken langs trokken speelde Texel'94 de thuisploeg van het kastje naar de muur. En dat het bij rust slechts 0-2 stond mocht een wonder genoemd worden. In de 36-ste minuut was De Koog met een vlammend schot voor één van de weinige keren in de eerste helft gevaarlijk. Een minuut later stond het echter 0-2. Het doelpunt van Pieter Jan Eelman had een ernstig luchtje van buitenspel van de aangever, maar de verder goed fluitende scheidsrechter Van den Hoff wilde er niet aan. Ondanks fanatieke aanmoedigingen voor De Koog door de vaste supporters en de Utrechtse badmeester (die zelfs spandoeken en stadionfakkels hadden meegenomen) liep de score na rust snel op. Sander de Haan maakte er al snel 0-3 van (46-ste minuut). De thuisploeg wilde wel, maar legden het kwalitatief en fysiek af tegen de gasten uit Den Burg die behendiger en sneller waren. In de spaarzame momenten dat De Koog er uit kwam, was de counter gevaarlijker dan de aanval zelf. Hard werken van onder meer Robin Schoo en Andries Kuip kon daar niets aan veranderen. Met name eerstgenoemde moet zich opgevreten hebben. Iedere keer dat de Koger aanvaller de sprint inzette ging Alex Daalder voor eigen succes. Texel'94 trok zich hier niets van aan en combineerde vrolijk door. Met de ene vloeiende aanval na de ander zigzagden de bezoekers zich door de verdediging van De Koog heen. De 0-4 van Teun Eelman in de 67-ste minuut leidde zelfs tot applaus van het thuispubliek. Na een prachtige aanval over meerdere schijven werd uiteindelijk afgedrukt door Teun Eelman die de niet te benijden Eddy Witte kansloos liet met een vlammend schot. De supporters zagen lijdzaam toe hoe de thuisploeg naar de slachtbank werd geleid. Tussendoor zochten ze een aantal keren beschutting onder de paraplu's of in de luwte van de kantine tijdens de korte maar hevige regenbuien. De lucht om het veld werd steeds donkerder en het noodweer kon niet uitblijven. Texel'94 trok zich hier weinig van aan en bleef vol op de aanval spelen en SV De Koog redde wat er te redden viel. Aan de zijlijn werden door de 'rivaliserende' supporters wat plaagstootjes uitgedeeld zonder dat het onvriendelijk werd. Door al vroeg druk te zetten op de er al lang niet meer in gelovende thuisploeg was het Texel'94 dat de wedstrijd bleef dicteren. Uitblinker Yorgo Helleman maakte de vijfde en zesde treffer. Het noodweer diende zich nu echt aan en iedereen hoopte dat de wedstrijd wel afgemaakt kon worden. Met een beetje hulp van de scheidsrechter lukte dit. Nadat de uitploeg de bal via Lesley Koning voor de zevende keer in het Koger doel had gelegd vond Van den Hoff het in de 87-ste minuut wel mooi geweest. Terwijl de regen en het noodweer losbarstte en de spelers het veld verlieten zorgde één der Utrechter badmeester nog voor vermaak door als streaker het veld te betreden.