''Eigen drinkwater nu niet interessant''

Een eigen drinkwatervoorziening is voor Texel op dit moment niet interessant. Wellicht wel in de toekomst, bij combinatie van maatregelen.

Die conclusie trekt het college op basis van onderzoek door TNO naar membraamdestillatie (Memstill®) om uit zeewater drinkwater te bereiden. Met deze methode zijn elders goede resultaten gehaald, de verwachting was dat deze methode ook voor Texel interessant kon zijn. Dat blijkt niet het geval. Kostentechnisch loont het niet als geen gebruik gemaakt kan worden van goedkope warmte. ''Memstill® lijkt bij uitstek een interessante optie te zijn voor integratie met duurzaamheidsprojecten (energieopwekking / biovergisting). Het zou gecombineerd moeten worden met de aanleg van spaarbekkens, zodat gebufferd kan worden en zoet water gebruikt. Wellicht is het in de toekomst wel interessant, bij combinatie van maatregelen.'' De ontwikkelingen worden in de gaten gehouden en beoordeeld op de toepasbaarheid op Texel. Vervanging van de huidige oostelijke zinker heeft nu de voorkeur van drinkwaterleiding PWN. Onlangs is gestart met het maken van een proefboring voor deze nieuwe drinkwaterleiding vanaf Den Helder. Mocht daaruit blijken dat een gestuurde boring niet haalbaar is, dan worden en nieuwe zinker en een drinkwaterinstallatie op Texel als plan B genoemd. Het onderwerp staat op de agenda van de raadscommissie van dinsdag 1 september. D66 heeft in september 2013 verzocht om dit onderzoek.


Klaverjasclub in Buureton van start

De klaverjasclub van de Buureton gaat donderdag 3 september weer van start. De kaartmiddag voor senioren begint om 13.30 uur en is elke week. Deelname geheel vrijblijvend, een vaste maat is niet nodig. De kosten zijn €1,50 per keer.


Vergaderingen live op Radio Texel

De Texelse politiek start volgende maand weer met vergaderen. Dinsdag 1 en woensdag 2 september zijn er raadscommissievergaderingen die om 19.30 uur beginnen. Beide vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via Radio Texel op 106.1 FM, 98.5 kabel of www.radiotexel.nl.