Tropische danseressen tijdens een voorgaande editie in de straten van De Koog.
Tropische danseressen tijdens een voorgaande editie in de straten van De Koog. Foto: Archief Texelse Courant

Tropical Street Festival

Exotische danseressen, opzwepende muziek uit de Caribbean en een publiek dat zich in een tropische uitrusting waagt. Dat is te verwachten bij het 32e Tropical Street Festival op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus in De Koog.

Op vrijdagmiddag wordt het festival om 16.00 geopend bij Eetcafé 't Plein op het Toekomstplein met een spetterend optreden van Mojito del Son, een viermans formatie die een zwoele Antilliaanse/ Cubaanse cocktail van Salsa, Merengue, Son Montuno en meer ten gehore brengt. Het evenement gaat vrijdagavond om 21.00 van start in de rest van de horeca gelegenheden met een keur aan verschillende muzieksoorten en dj's die de Kooger horeca plat zullen spelen. Zaterdagmiddag van 12.00 tot 18.00 uur gaat het evenement verder. Op het dorpsplein zijn dansclinics en demonstraties door diverse dansscholen. Ook is er een combinatie van Street voetbal-, rap- & breakdance. De super Brassband "The Legendairs" geeft een spetterende show, tezamen met tropische danseressen. Een ervaren DJ draait een mix van diverse muziekstijlen en als afsluiter geeft de X-otics Showband band met zanger "Master Stu (de Surinaamse Andre Hazes)" een swingend concert op het plein. Zaterdagavond is de apotheose. Van 21.00 tot 3.30 uur geven nagenoeg de dezelfde acts als vrijdagavond acte de présence in de horecabedrijven. In feestcafé de Wijsneus is de muziek in handen van DJ Chip Karten en Mc Wonders en tegenover de Wijsneus zet Bruno El vrieso café Babbels op zijn kop. Biercafé Onder de Pomp heeft vanaf 18.00 uur Hans Kap staan en discotheek De Toekomst heeft de X-otics Showband op het podium, met aansluitend DJ b-link. Eetcafé 't Plein is de plek waar buiten op het grote zonne- en loungeterras onder het genot van een verse cocktail kan worden genoten van Mojito del Son (16.00 tot 20.00). 's Avonds vanaf 21.00 zet zanger Frans Ashwin het terras op z'n kop. In eetcafé Sjans treedt de groep Exobeat beide avonden op en even verderop in café Geen Idee wordt ruim plaats gemaakt voor zanger Johan Kettenburg. In Bodega 59 is het traditionele optreden van de in Tropicalkringen populaire groep Faya Djang, die zich inmiddels Djafya noemt. Café De Kuip heeft een traditie hoog te houden als café met veel en uitstekende live-optredens. Op vrijdag staat de Texelse formatie Switch en op zaterdag de Grooveland Band op het podium van het bruinste café van De Koog. In café De Jutter maakt vaste zanger Tjeerd graag plaats voor Piano House, maar wellicht kan hij het niet laten en zingt ook nog een paar deuntjes mee. Eigeweis ten slotte heeft de swingende en opzwepende band Bon Faya gecontracteerd met als special guest en leadzanger "Master Stu". Nieuw dit jaar is de brassband "The Legendairs". Op vrijdag en zaterdag geven ze meerdere wervelende shows.

In de voorverkoop (bij de Kolonist in Den Burg en De Koog) kosten de armbandjes €10,- voor één dag en €17,50 voor een heel weekend (excl. Kosten ticketservice). Vrijdag- en zaterdagavond tijdens het evenement staat de kassawagen voor de Primera in de Dorpsstraat en de armbandjes kosten daar €15,- voor één dag en €22,50 voor het hele weekend.