Spanning in het veld, waar gaat de bal heen?
Spanning in het veld, waar gaat de bal heen? Foto: Jeroen van Hattum

Volleybal houdt spanning erin

Spanning op de gezichten van volleyballers Ed Witte, Gertha Wessels en Connie Jollng.

Komt de bal die onverwacht een stukje over het net rolde aan de ene kant of aan de andere kant van het veld neer? Het was ineens een moment tijdens het Indorp Beachvolleybaltoernooi dat zondagmiddag op de Groeneplaats in Den Burg werd gehouden.

De bal kwam omlaag en uiteindelijk was het een punt voor team IDBVT van Wessels, Joling, Leendert Eelman en Peter Visch. Zij werden aan het begin van de avond de winnaars van het toernooi.

In totaal vijftien teams traden aan op de twee volleybalvelden die in het centrum van Den Burg waren uitgezet. Daarvoor was het zand gebruikt dat een week geleden nog bij het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp lag voor het beachvolleybal dat toen daar werd gehouden.

Leuk detail: winnaars Joling, Visch en Wessels waren samen met Rick Kager tot een paar jaar geleden zelf nog de organisatoren van het beachvolleybaltoernooi op de Groeneplaats. De organisatie was nu in handen van Ben Kenter, Jari van Maanen, Jan-Berend Stuut en Liedeke IJdens. De teams waren op het veld aan elkaar gewaagd.