Concentratie in het veld bij het geven van een set-up.
Concentratie in het veld bij het geven van een set-up. Foto: Jeroen van Hattum

Beachvolleybal in De Cocksdorp

Tropische sferen zaterdagmiddag bij het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp.

Daar werd een beachvolleybaltoernooi gehouden. Het parkeerterrein voor de deur was vol zand gestort en daar waren twee volleybalvelden op uitgezet. Er hadden zich zes teams ingeschreven en zij namen het de hele middag onderling tegen elkaar op. DJ Aron Zeeman zorgde intussen voor de muziek.

Onder de spelers diverse volleyballers uit onder meer de eilandcompetitie, maar ook een groep voetballers die snel leerden hoe met hun handen in plaats van hun voeten te spelen. Eerste werd na een middag spelen het team Vlinderwinkel met Jari van Maanen, Marianne van Heerwaarden, Leo Saal en José van Heerwaarden. Tweede werd Kom ff Kieke van teamcaptain Mirjam Pansier en als derde eindigde het team Pieter van teamcaptain Pieter Hooyschuur.

Beheerder Joost Oldenburg van het Eierlandsche Huis, organisator van het beachvolleybaltoernooi, had de smaak te pakken. Er was afgelopen weekend ook meteen een paar kuub zand naar binnen gesjouwd om van het Eierlandsche Huis voor de gelegenheid een BeachCafé te maken.