Nieuwe lessen bij Kunstatelier

Het Kunstatelier van Susana Mulas uit Den Burg begint woensdag 2 september met een nieuwe serie van veertien bijeenkomsten voor kinderen van 7 tot 12 jaar oud.

De kinderen maken volgens Mulas kennis met verschillende kunstvormen en technieken, zoals schilderen, tekenen en boetseren. "De kinderen ontdekken hun eigen talent en creativiteit. Plezier beleven aan het creatieve werken en tegelijkertijd zelfvertrouwen laten groeien." De kinderen werken in kleine groepjes. De complete serie van veertien keer kost € 140,- (inclusief materiaal en wat lekkers). Aanmelden kan via tel. 322512 of via susana.mulas@planet.nl.


Smaakmarkt

Martin en Karina Zeeman van Smakelijk&Meer houden met hun leveranciers zaterdag 22 augustus van 10.00 tot 16.00 uur de SmaakMarkt. Bij de winkel op Kogerstraat 29 in Den Burg kunnen smaken worden geproefd en beleefd.

Meerdere leveranciers komen met hun producten naar Texel en vertellen over de achtergrond van hun spullen. Er kan onder meer worden geproefd van desembrood, binnen- en buitenlandse kazen, pie's, buitenlandse worsten en vleeswaren, olijven en tapenade. Traditie is ook dat hun koffieleverancier de hele dag koffie en thee aanbiedt aan de bezoekers en geïnteresseerden. Van de partij dit jaar ook Zilt Proefbedrijf. Hottub Texel verzorgt een hottub, gevuld met warm water. Bezoekers die dit willen ervaren, wordt geadviseerd badkleding mee te nemen.


EénVandaag

De uitzending van EénVandaag over het Zilt Proefbedrijf is totaal onverwacht al maandagavond in plaats vanavond (dinsdag) uitgezonden. De uitzending is nog te zien via www.uitzendinggemist.nl.