Het opruimen van het oliespoor van 150 meter lengte.
Het opruimen van het oliespoor van 150 meter lengte. Foto: Marcel Winter/Texelphoto.nl

Brandweer reinigt besmeurd wegdek Laagwaalderweg

De brandweer werd zondagavond opgeroepen voor het reinigen van het wegdek van de Laagwaalderweg bij De Waal.

Daar werd op de weg een brandstofspoor van ongeveer een kleine 150 meter aangetroffen, dat voor het overig verkeer gevaar veroorzaakte. Eerst werd de gemeente gevraagd de smurrie op het wegdek op te ruimen, maar gezien de hoeveelheid die de gemeentelijke opruimers daar aantroffen, werd voor dit karwei de brandweer opgeroepen. De manschappen zijn met een oplosmiddel en bezems geruime tijd aan het poetsen geweest. Om het karwei af te maken is de weg daarna met water schoongespoten. De politie probeert de veroorzaker te achterhalen, om de schoonmaakkosten te verhalen.


Cateraar Fris op

Goed Doen Festival

In De Verzamelpost in Den Hoorn wordt donderdag 20 augustus het Goed Doen Festival gehouden. Cateringbedrijf Fris van Kirsten Dashorst (voorheen directrice Opduin) houdt er een proeverij waar bezoekers gratis door haar bereide hapjes en drankjes kunnen proeven.

Twee maanden geleden startte Dashorst haar ''home-made'' cateringbedrijf. Ze werkt met Texelse producten en kookt zoveel mogelijk met biologische ingrediƫnten. Op het Goed Doen Festival ligt de focus op het ''goed doen voor anderen''. Ze zijn er (gratis) activiteiten en zijn er ''uitdagingen'' waar bezoekers samen aan kunnen werken. Kirsten: ''Ik maak graag anderen blij met lekkere gerechten.'' Het festival is volgens haar ideaal om mensen te laten genieten. Gelijktijdig lanceert ze haar crowdfunding campagne. ''Ik heb een droom om een eigen lunch- en taartbar te openen in Bakkerij Dros (in de Kogerstsraat).'' Het is van 13.00 tot 17.00 uur.