De vierde editie van het Zinderend Zomerdiner wordt gehouden op hoeve Plassendaal.
De vierde editie van het Zinderend Zomerdiner wordt gehouden op hoeve Plassendaal. Foto: Smakelijk en Meer/Brasserie Bos en Duin

Zinderend Zomerdiner op hoeve Plassendaal

Op Hoeve Plassendaal in Waalenburg houden Martin Zeeman van Smakelijk&Meer en Robin Koenen van Brasserie Bos en Duin zaterdag 29 augustus de vierde editie van het Zinderend Zomerdiner.

Alle zintuigen laten meewerken, een totaalbeleving. Dat is waar het om draait tijdens het Zinderend Zomerdiner. Aan een stijlvol gedekte tafel middenin een landelijke omgeving worden liefst acht gangen geserveerd. Enkele producenten krijgen kort het woord iets over hun product te vertellen. Gezelligheid en mooie smaken voeren de boventoon. Wat begon als een ludiek idee is inmiddels driemaal gerealiseerd door Zeeman en Koenen. Beide ondernemers trekken ook dit jaar alles uit de kast om hun gasten te verrassen met allerlei bijzondere gerechten van Texelse bodem en bijpassende wijnen.

In en rondom Hoeve Plassendaal nabij De Waal wordt de tafel op boerenwijze ingericht en gedecoreerd. Vlees wordt aan het spit bereid en op verrassende wijze opgediend. Ook wordt er gewerkt met de Limousin runderen die op Plassendaal grazen. Reserveren kan (telefonisch) bij beide bedrijven of via info@zinderendzomerdiner.nl. Smakelijk & Meer tel. 312210, Bos en Duin tel. 315541. Prijs €75,- per persoon. Hoeve Plassendaal van de familie Dirk Roeper is te bereiken via de Zaandammerdijk.