Ook  veel jeugdige lopers bij Bos- en Duincross.
Ook veel jeugdige lopers bij Bos- en Duincross. Foto: Willem Sangers

Vinke snelste loper

Jordy Vinke eindigde zondag als eerste op de 8,6 km afstand van de Bos en Duincross. Hanna van Loo uit Groningen was de snelste dame in 39.44. Er deden 89 lopers mee. Jan Kerkmann uit Bielefeld won de 4,3 km.

De meeste deelnemers zondagmorgen in de Dennen vonden het warm. Er waren verschillende lopers die zich hadden ingeschreven voor de lange afstand en die na één ronde al uitstapten. Voor Jordy Vinke uit Oudeschild was de warmte geen enkel probleem. Hij finishte in 31.15 minuten op een keurige eerste plaats. Op de 4,3 km was er een strijd tussen de gebroeders Kerkmann uit het Duitse Bielefeld en Martijn van Haren uit Den Burg. Jan Kerkmann wist in 14.21 min over de meet te komen en Martijn en Tim ontliepen elkaar maar zeven seconden (15.16 en 15.23 min). 14 jeugdigen stonden er aan de start van de 1000 meter. Nico Rielicke uit Schwabenheim was met 4.02 de snelste. Marcel Denzer uit Katzenbach mocht de zilveren plak ophalen (4.36) en Max Kirchhoff uit Sauerlach scoorde met 4.58 de derde plek. Veerle van Erp uit Eersel was heel rap met haar 4.05, zij eindigde hiermee voor de nummers twee en drie bij de jongens. Ook Maartje Roosenschoon uit Eersel zette een knappe prestatie neer (4.16). En Lotte Kirchhoff was met haar 4.17 derde meisje. Daan Roosenschoon had er geen enkele moeite mee de 2 km te winnen in 8.07. Hij bleef Jan Hinderink uit Velsen ruim 40 seconden voor. Snelste meisje op deze afstand was Mella v.d. Leije uit Rotterdam in 10.04. De volgende loop die AVT organiseert is de Krimstrandloop op woensdagavond. Inschrijven vanaf 18.45 uur bij het paviljoen van paal 28. Start loop 19.30 uur. Info Rita Dogger 313387.


Loper in buurt van parcoursrecord

Jan Kerkmann uit Bielefeld bleef vrijdagavond tijdens de crossloop van ZDH in Den Hoorn slechts veertien seconden verwijderd van het parcoursrecord van Jaap Witte op de vier kilometer. Kerkmann finishte in een tijd van 13 minuten en drie seconden. Kelly Achterberg was in 18.07 minuten de snelste dame op de vier kilometer. De acht kilometer kende winnaars in Robert Bakker en Margot van der Ven. Bakker liep een tijd van 27.46 minuten en Van der Ven kwam na 36.22 minuten als eerste vrouw over de finish. Snelste veteraan op de acht kilometer was Lutz Lohse die een tijd van 30.01 min liep. Samuel Grendel was de snelste bij de vier kilometer voor de jeugd. Hij kwam na 17.41 minuten als eerste binnen. Snelste bij de miniloop van één kilometer voor jongens was Mico Rielicke die een tijd van 3.37 minuten liep. Hij werd gevolgd door Marc van Engelen (4.24 min) en Hein Grendel (4.27 min). Nina Bakker was het snelst op de één kilometer voor meisjes; zij liep een tijd van 4.37 min. Tweede werd Silke Groeskamp in 7.17 minuten, gevolgd door Iza van Giessenburg in 8.12 minuten. De crossloop van ZDH werd vrijdag voor de vijfde keer gehouden en telde 93 deelnemers. Komende vrijdagavond wordt de laatste crossloop van het seizoen gehouden. De start is om 19.30 uur op het ZDH-veld aan de Witteweg net buiten Den Hoorn. Inschrijven kan op het veld vanaf 19.00 uur. Na afloop worden de winnaars van het eindklassement bekend. Mensen moeten minstens vier keer hebben meegedaan om voor het eindklassement in aanmerking te komen.