Als er ien skeep over de dam is…

Het was weer een schitterend havenfeest! Veel mensen en veel vis. Een hele gezellige sfeer, prachtig mooi weer. De uitreiking van het boek: "Met de kop op de zee" gemoedelijk buiten bij de molen. Zeilen met de blazer of spectaculair meevaren op de reddingsboot, heel veel grote en kleine kotters, zelfs de Pelagia in de haven.

Er stond ook een kotter op de kant, de TX 623, een klein model weliswaar met wielen, maar toch.

Hij maakt reclame ook elders in het land. Op de Zwarte Cross won hij de eerste prijs!

Ja u leest het goed, de jongens hebben naast de leut en de gein ook een heel goed product neergezet. De legendarische cross in de Achterhoek, goed voor 185.000 bezoekers, kreeg een staaltje Texelse humor gepresenteerd, de kotter nam de heuvels in het parcours net zo makkelijk als de golven op de Noordzee. Heel inventief, en grappig om te zien bovendien.

Dat de jeugd het Tesselse gevoel wat overbrengt en overneemt is nog het mooiste…

Twee weken geleden moest een patiënte voor onderzoek naar het Gemini, haar zwager, een goede schapenboer zou haar rijden, zoals afgesproken stond ze klaar op vrijdag om naar de pont te gaan. Toen ze haar jas en tas pakte en uit het raam keek zag ze hem aankomen met auto maar ook met een aanhanger met schapen.

"Wat heb jij nou?", vroeg ze "Heb je de skeepen verkocht ofzo?'

"Welnunnend, het is drok bee de pont, alles gosten, ik docht ik neem mien skeepen maar mee, veevervoer heb voorrang toch?"

En zo gebeurde het, het poortje ging open bij de TESO, en de schapen hadden een gezellig uitje naar het Gemini. Retour idem dito, de grote rijen met wachttijd waren niet voor boer en zus, ze was zo weer tuus….

Inventief, ja Tesselse klasse…

Deze zondag wordt u ook vast weer getrakteerd op de cross door deze combinatie.

Het is dan wel niet zo'n Walhalla als in de Achterhoek, maar hier komen ook vele stunts en vakwerkers om de hoek kijken. Het zandhappen, en moddervangen wordt beloond voor de dijkzitter. Vele uren noeste arbeid in schuren en garages brengen een groot spektakel teweeg. Arjen Koorn haalde vorige week de 3e plaats op het NK voor de stockcars. Hij zal er zeker zijn. Hij is de Texelse Max Verstappen, een koning in de Texelse cross, en mag zodoende naar de WK in Engeland. In dit Mekka, mag hij zijn WK ticket gaan verdedigen, een mondiale titelstrijd, een unieke belevenis.

Dat hij daarover nadenken moet is logisch, hoe krijg je alles daarheen? Hoe krijg ik mijn aanpassingen voor elkaar? Dat vergt inventiviteit in de logistiek, zeer zeker…Maar dat kan lukken, meer schapen gingen hem voor. Out of the box denken, op sien Tessels en gaan….

Genieten….Jozien