Björn Verduijn in strijd met de elementen.
Björn Verduijn in strijd met de elementen.

Oud-Texelaar Björn Verduijn

voltooit uitputtingsslag Engeland

Oud-Texelaar Björn Verduijn (woonachtig in Schotland) heeft meegedaan aan een ultraloop in het Engelse Lake District. Tijdens de Lakeland 100 legde hij ruim een etmaal achter elkaar een afstand van 100 Engelse mijl, oftewel 170 km, af.

Hierbij heeft hij ook nog eens een hoogteverschil van 6000 meter omhoog en omlaag overbrugd. In een deelnemersveld van ruim 300 bereikte hij de finish als veertigste. In totaal liep Verduijn 28 uur, 32 minuten en 18 seconden. De winnaar, Paul Tierney Ambleside, eindigde in 20:42:07 uur. Maar met een veertigste plaats in een deelnemers veld van 302 kan de oud-Texelaar trots zijn. De wedstrijd werd een paar weken geleden gehouden.

Als voorbereiding had Björn dit jaar al diverse ultralopen in Engeland en Schotland succesvol volbracht. In 2013 heeft hij nog meegedaan aan de 60 van Texel. Hij oriënteert zich nu op het zogenaamde Skyrunning circuit, waarbij het parcours niet alleen om de afstand gaat, maar juist om de hoogtemeters en de technische graad van het terrein.