Wat ik zeggen wou

Texelhopper

Afgelopen zaterdag kwam ik even voor 11.00 uur met de trein aan in Den Helder. De chauffeur van de Texelhopper was al aan het laden. Lange rijen voor het kaartjeshokje en de bus. In totaal 150 passagiers werden in de bus gepropt, negen bleven achter. De bus vertrok om negen voor half twaalf, dus net op tijd voor de boot. Onverantwoord om met zoveel passagiers te rijden. Vroeger kwam in geval van erge drukte een tweede bus bij het station en met de OV-kaart stapte men snel in. De Texelhopper een verbetering? Hoezo?

Irene Maas,

Alkmaar


RTV-NH

RTV-NH start volgende week met de TV-serie 'Aan het water' waarin mensen die aan het water wonen en werken worden belicht. In de eerste aflevering komt Rob Arensman, kapitein bij TESO, aan het woord. Die aflevering wordt maandag 17 augustus om 18.45 uur uitgezonden. De serie is gemaakt door Paul Tromp en oud-Texelaar Ron Flens.


Aangehouden

De politie heeft woensdag op de Pontweg tussen Den Burg en De Koog een 49-jarige Texelaar aangehouden. De man had nog een openstaande boete. Hij kon kiezen tussen meegaan naar het bureau of betalen. Volgens de politie werd het het laatste, waarna de man weer verder kon.


Buitendienst

Bij het Hoornder kerkje wordt zondag 16 augustus om 10.00 uur de jaarlijkse buitendienst gehouden. Dominee Keesfrank Klaasen is de voorganger, Jan Bakker speelt op de accordeon.