Afbeelding
Foto: Filmfoto

Ted en Amy in Cinema Texel

Na de voorpremières zijn Ted 2 en Amy vanaf komende week vast te zien in Cinema Texel.

Seth MacFarlane is terug als schrijver, regisseur en de stem van Ted 2. Het vervolg op de succesvolle komedie van Universal en Media Rights Capital. Met o.a. Mark Wahlberg, Amanda Seyfried, Morgan Freeman en Liam Neeson. Het scenario is geschreven door Seth MacFarlane, Alec Sulkin en Wellesley Wild. Geproduceerd door Seth Macfarlane, John Jacobs, Jason Clark en Scott Stuber van Bluegrass Films.

De film Amy vertelt het unieke levensverhaal van zangeres Amy Winehouse vanuit haar eigen perspectief. Met haar fenomenale stem en muzikale talent, behoort zij tot één van de grootste iconen van deze eeuw. Als dé superster van een generatie en een authentieke jazzartiest pur sang, schreef en zong Amy vanuit het diepst van haar hart. Ze gebruikte haar muzikale gave om haar persoonlijke problemen te uiten. De combinatie van haar rauwe eerlijkheid en haar talent resulteerde in enkele van de origineelste en meest bejubelde nummers van deze eeuw, waarvoor zij bekroond werd met zes Grammy Awards. Haar wereldwijde succes had echter ook zijn keerzijde en veroorzaakte een opdringerig en genadeloos mediacircus dat, in combinatie met haar roerige relaties en rock-n-roll levensstijl, zijn tol begon te eisen. Op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse aan alcoholvergiftiging. Ze was 27 jaar oud.

Verder kunnen filmliefhebbers in deze zomermaanden voor een groot scala aan films terecht. Zo zijn de Minions (de film over die vrolijke, ondeugende wezentjes in tuinbroek) nog steeds in trek bij kinderen en volwassenen, toont Binnenstebuiten zich een vermakelijke kinderfilm, is Jurassic World nog te zien en de actiefilmliefhebbers zijn aan het goede adres bij Mission: Impossible - Rogue Nation met Tom Cruise.

Het complete filmoverzicht vindt u elders deze krant en op www.texelagenda.nl.