Connie Joling overhandigt taart aan Caroline Jurcka en Jip Louws.
Connie Joling overhandigt taart aan Caroline Jurcka en Jip Louws. Foto: March Heijnen

40.000ste bezoeker Molenkoog

Caroline Jurcka en haar zoon Jip Louws zijn dinsdagavond bij zwembad Molenkoog in Den Burg als 40.000ste bezoekers van het seizoen verwelkomd.

De twee kregen een slagroomtaart van Connie Joling. Ondanks de wisselvallige zomer kwam de 40.000ste bezoeker volgens Molenkoog slechts enkele dagen later dan vorig jaar en exact op dezelfde datum als in 2013.

Caroline en Jip wonen inmiddels zes jaar op Texel en zijn niet onbekend met het openluchtbad aan de Slingerweg. Jip behaalde er met schoolzwemmen z'n A-diploma en hij zwom geregeld met vrienden in Molenkoog toen hij nog op de basisschool zat. Op de middelbare school sleet dat een beetje. Vorig jaar kwam Caroline er volgens Molenkoog achter dat er na werktijd in de vroege avond ook nog baantjes getrokken kunnen worden. "Sindsdien zijn zij en Jip regelmatige bezoekers van het bad." De twee vinden het vernieuwde bad erg mooi geworden en zeggen te genieten van de fijne waterkwaliteit. Ze hopen dat het weer een beetje meewerkt zodat ze de rest van het seizoen nog vaak kunnen zwemmen.

Hoewel de 40.000ste bezoeker enkele dagen later dan vorig jaar op de teller stond, zijn er volgens Molenkoog dit seizoen wel meer kaarten verkocht. "Opvallend is dat er dit jaar tot nu toe vooral meer losse dagkaartjes én meer abonnementen zijn verkocht. Van beide kaartsoorten ging ruim vijf procent meer over de toonbank. Het lijkt er dus op dat zowel Texelaar als toerist het bad goed weten te vinden." Aan de andere kant gaat de afname van het aantal kinderen op Texel ook niet aan Molenkoog voorbij. "Er is bijna tien procent minder aan zwemlessen verkocht. De groei van toeristische bezoekers en vaste baantjeszwemmers strijkt dit verlies weer glad."

Molenkoog meldt al met al zeer tevreden te zijn over het verloop van het seizoen. "Met nog vijf weken te gaan, een redelijke weersverwachting én de zwem-4-daagse in het verschiet, wordt er al een beetje op gerekend dat ook dit seizoen de 50.000ste bezoeker nog wordt verwelkomd." De jaarlijkse zwem-4-daagse wordt gehouden op 15, 16, 17 en 18 september. Het zwembad sluit de deuren op zondag 20 september.