Nina van Dijk, Inge Bremer en Kylie Osaka (vlnr.) van Girls Talk, de jongste band op Strenderpop komende zaterdag.
Nina van Dijk, Inge Bremer en Kylie Osaka (vlnr.) van Girls Talk, de jongste band op Strenderpop komende zaterdag. Foto: Gerard Timmerman

Meiden ''Girls Talk''

maken zich niet druk

Waar menig muzikant op Strenderpop met plankenkoorts kampt, maken de leden van meidenband ''Girls Talk'' zich niet druk. ''Ik ben eigenlijk nog helemaal niet zenuwachtig'', zegt Kylie Osaka. Zaterdag debuteert het jonge drietal in de muzieknis.

Strenderpop is dan ook vertrouwd terrein voor Kylie (11), Inge Bremer (12) en Nina van Dijk (13). Een festival waar ze van jongs af aan al komen, wellicht als baby al meegenomen door hun ouders. Want ook die hebben er de nodige voetsporen liggen. Niet alleen op het gras, maar ook op het podium. Nina's vader Sil is alom bekend als gitarist en speelde menigmaal in de muzieknis, Kylies vader Tom Witte speelde er jaren geleden als drummer in ''Make ends Meet'', haar opa Willem als gitarist van ''Never Ending'' en stond 24 jaar geleden zelfs aan de basis van Strenderpop. Vader en grootvader zitten beiden bij de organisatie STOP. En Inge's vader Cor behoort tot de vaste bezoekers en speelde ooit in de band ''Bottelneck''. Strenderpop is deze meiden dus met de paplepel ingegoten. Nina: ''We verzamelden lege flesjes en rommel.'' En verdienden daarmee een zakcentje. Inge: ''En als er leuke muziek was gingen we ook lekker dansen.'' Kylie helpt haar moeder Yuka met de lekkernijen die ze elk jaar serveert. En zaterdag dus het podium op, om 12.20 uur als openingsact van het muziekfestival. ''We hebben er veel zin in.'' Voor Inge en Kylie is het niet helemaal de eerste keer dat ze spelen. Kylie: ''Inge en ik zijn met ons tweetjes begonnen. Tussen kerst en oud en nieuw speelden we een paar nummers in Het Cafeetje, tijdens de actie ten bate van Serious Request.'' Inge op basgitaar en Kylie op keyboard. Voor Strenderpop is de formatie uitgebreid met Nina, die gitaar speelt. Zij en Inge hebben gitaarles van Henk Vroom, Kylie zit op les bij Roxi Jasper. Nog niet eens zo lang, maar ze weten op hun instrument de weg al goed te vinden. En de meiden zingen er ook bij. ''Het is hartstikke leuk om samen muziek te maken.'' De naam Girls Talk hebben ze zelf bedacht. Zes nummers hebben ze ingestudeerd voor Strenderpop, covers van Chef'Special, Christina Aguilera, Ariana Grande en popsongs van andere populaire sterren. Repeteren doen ze thuis bij Nina. ''En we mochten al een keer in Studio Texel oefenen.'' Ook waren ze al te horen in de Texelse ether. ''Voor Radio Texel hebben we zaterdag drie nummers gespeeld. Dat ging eigenlijk best wel goed.'' Veel enthousiasme en van podiumvrees is bij deze drie geen sprake. Jonge aanwas dus voor Strenderpop, met muzikanten als deze meiden kan het festival nog jaren vooruit. Tussen 12.20 en 21.00 uur komen er zaterdag op het festival in het park aan de Oranjestraat in Oosterend dertien bands voorbij. Met, anders dan op het programma nog staat vermeld, een aanpassing bij bluesband ''Tribunte BB King'', die van 16.20 tot 16.45 uur speelt. Wegens persoonlijke omstandigheden moet zangeres Lia Ona verstek laten gaan, maar voor haar is vervanging geregeld, zodat de Tribute aan de overleden blueslegende gewoon doorgaat. Strenderpop is gratis toegankelijk, de kosten worden betaald met opbrengsten uit de verkoop van consumpties.

Rommeltjesmarkt

De straatjes rond de Maartenskerk en de Peperstraat zijn zaterdagmorgen 15 augustus het toneel van de laatste rommeltjesmarkt van dit seizeon in Oosterend.