Menteam Kim Witte in actie
Menteam Kim Witte in actie Foto: Annemieke Kuiper

Kim Witte eind augustus naar NK Samengesteld in Haaksbergen

Menner Kim Witte-Kooger neemt in het laatste weekend van augustus deel aan het NK samengesteld in Haaksbergen.

Samen met haar pony Happy en groom Stefan Witte is ze op basis van de behaalde resultaten geselecteerd. In de periode van een jaar heeft Menteam Kim Witte in klasse 2 zich naar een 5de plaats in het huidige klassement weten op te werken. De beste acht hebben een uitnodiging ontvangen voor het NK.

Het Nederlands Kampioenschap Samengesteld vindt plaats in Haaksbergen. De tweedaagse wedstrijd bestaat uit een dressuurproef en een vaardigheidparcours. De marathon vormt het afsluitende onderdeel, bestaande uit een tweedeling traject met waaronder een waterhindernis. Kim Witte-Kooger wordt sinds kort ondersteund door de Dorian Foundation. Op het online platform hiervan kunnen sponsors hun bijdrage doneren. Ieder klein bedrag is welkom voor het verwezenlijken van Kim's droom om mee te doen op hoger niveau.


Mariska Witte eerste bij SGW Dijkgatsbos

Het Dijkgatsbos bij Wieringerwerf stond afgelopen weekend in het teken van de SGW sport. Mariska Witte verscheen met Cyrana aan de start. Witte reed een keurige dressuurproef, een foutloos springparcours en als afsluiter een foutloze cross. De combinatie komt uit in de klasse M en ging naar huis met de eerste prijs van deze klasse. Sharon Coevert maakte tijdens dezelfde wedstrijd een succesvol SGW debuut. Met haar pony Desperado finishte ze na een foutloze cross op de vijfde plaats in de klasse B. Stans Plaatsman reisde zaterdag met haar pony Emmelotti van de Bargerhof af naar Lunteren om deel te nemen aan het NRPS Kampioenschap. In de rubriek Bestgaande Rijpony werden ze derde.