Wedstrijd garnalen pellen in Cocksdorp

In De Cocksdorp wordt donderdag 20 augustus de ''Eerste Texelse garnalenpelwedstrijd'' gehouden. In de jury onder andere topkok Evert te Pas van tv-kanaal ''24Kitchen'', waar hij meerdere programma's presenteert.

De organisatie van het evenement op het Waterplein aan de Kikkertstraat is in handen van de Ondernemersvereniging uit De Cocksdorp-Eierland. De wedstrijd is bedoeld voor iedereen die garnalen kan pellen: jong, oud, ervaren visser of leek. Iedereen mag en kan meedoen. De inschrijving is gratis. De garnalen worden gesponsord door de familie Kalf van de TX65. Verder is er een vismarkt met kraampjes waar Waddenoesters, gebakken slippies, paella, broodjes garnaal en vers gerookte poontjes te koop zijn. Het festijn wordt opgeluisterd door het Oudeschilder Visserskoor. De vismarkt is een aanvulling op de donderdagmarkt in De Cocksdorp. De markt begint om 15.00 uur, de wedstrijd garnalenpellen om 17.30 uur. Het optreden van het visserskoor is om 19.30 uur. Inschrijven kan ter plekke.


Eilandcompetitie gaat weer van start

De De Brasserie TX eilandcompetitie volleybal van Tevoko gaat dinsdagavond 25 augustus van start in sporthal Ons Genoegen in Den Burg. Er wordt gespeeld in drie klassen: Dames, Gemengd en Heren. In iedere klasse is volgens Tevoko nog ruimte voor nieuwe aanmeldingen. Ook geïnteresseerde bedrijven, stichtingen of personeelsverenigingen zijn welkom. Belangstellenden kunnen op de eerste speelavond komen sfeerproeven. Voor vragen kan de aanwezige wedstrijdleiding worden benaderd. Nieuwe teams kunnen zich aanmelden tot 23 augustus. Ook naamswijzigingen kunnen tot die tijd worden doorgegeven. De huidige volleybalteams worden zonder tegenbericht ingedeeld. Spelers die nog een team zoeken of teams die nog op zoek zijn naar spelers kunnen dat laten weten via eilandcompetitie@tevoko.nl of bellen naar Dick Blom, tel 315096.


Texel'94

Texel'94 houdt maandagavond 31 augustus een algemene ledenvergadering in de kantine op het sportpark in Den Burg. De regels voor het nieuwe kunstgrasveld worden met elkaar doorgenomen en er komen bestuurszaken aan de orde. De vergadering begint om 20.00 uur, de deuren gaan open om 19.30 uur.