Robert Bakker liep de snelste van zijn vier crosslopen van het seizoen.
Robert Bakker liep de snelste van zijn vier crosslopen van het seizoen. Foto: Willem Sangers

102 deelnemers bij Crossloop ZDH

Net als bij de voorgaande wedstrijden was het prachtig weer bij de vierde Crossloop van ZDH in Den Hoorn. Er stonden 102 deelnemers aan de start.

De 1 km miniloop bij de meisjes was een prooi voor Imme van de Kerkhof in 4.36 minuten. Tweede werd Tess Brandenburg in 4.44 en derde werd Kyra Kamps in 4.53. De 1 km miniloop bij de jongens werd gewonnen door Joachim de Veter in 3.54. Hij was Friso Bruins (4.05) en Sam Hermans (4.08) te snel af. Coen van de Kerkhof was de snelste bij de 4 kilometer voor de jeugd (18.00 minuten). Bij de vrouwen was op deze afstand Patricia van der Slikke de beste in 19.17 minuten en bij de mannen was Jinny Krugers de snelste. Hij won in een tijd van 15.41 minuten. De zege op de 8 kilometer voor vrouwen was voor Margot van der Ven in 36.22. De 8 kilometer bij de mannen werd wederom gewonnen door Robert Bakker (27.19). Tot nu toe zijn snelste tijd over vier crosslopen. Bij de 8 kilometer voor veteranen ging de winst alweer naar Jordy Vinke. Hij had 28 minuten en zeven seconden nodig. Dit was tien seconden sneller dan een week ervoor.

Komende vrijdag staat de volgende crossloop van ZDH op het programma. Inschrijven kan vanaf 18.40 uur in de kantine van ZDH.