De Portugees Fernando Cosa speelt op cello samen met zijn broer en pianist Luis.
De Portugees Fernando Cosa speelt op cello samen met zijn broer en pianist Luis. Foto: Cláudia Mou

Laatste optreden in concertreeks

In het Hoornder kerkje donderdag 13 augustus voorlopig het laatste concert in de serie New Mastser on Tour, met jonge internationale muzikale talenten.

De Portugese tweelingbroers Fernando en Luis Costa maken al naam met hun doorleefde spel. Nu op Texel met de prachtige Sonate voor cello en piano van Claude Debussy, gevolgd door de Sonate voor cello en piano van hun landgenoot Luís de Freitas Branco, een van de meest opvallende stukken uit de Portugese muziekliteratuur. De Indonesische pianist Vinsenso Julius Pratama Husin, leerling van Paolo Giacometti in Düsseldorf geldt als een exponent van de opkomende Aziatische pianoschool. Hij vertolkt de monumentale Pianosonate nr. 26 van Ludwig van Beethoven en de Variations sérieuses van Felix Mendelssohn Bartholdy. Hij besluit zijn optreden met de sprankelende Ernani parafrase van Franz Liszt.

Toegangsprijzen: €16,-, CJP/Jongeren tot 30 jaar €8,-. Lezersaanbieding Texelse Courant €10,00 (tegen overleg van de volledig ingevulde bon uit de Texelse Courant aan de ingang van de kerk). Het concert begint om 19.00 uur. Meer informatie www.tihms.com, reserveren www.texel.net. Organisator The International Holland Music Session gaat op 28 september 2015 verder met de serie New Masters on Tour 2015 | 2016.