De leden van Rotaract Texel
De leden van Rotaract Texel

Rotaract Texel gestart

Ruim een jaar geleden kwamen ze voor het eerst met een groep van vijf mensen bij elkaar. Op 16 januari volgde de officiële oprichting bij de notaris en inmiddels houden dertien Texelaars zich bezig voor Rotaract Texel.

Rotaract Texel is een serviceclub, gelieerd aan Rotary Texel. Germ Keuning van Rotaryclub Texel begeleidde de groep met opstarten. De dertien Texelaars die er lid van zijn, zijn tussen de 18 en de 35 jaar oud. Gemiddeld eens in de drie weken komen ze bij elkaar in 't Hanenhuus van golfbaan De Texelse. "We voelen ons maatschappelijk betrokken", vertelt voorzitter Roland-Jan Schippers, "en we spannen ons graag in voor het goede doel." Dat leidde eerder dit jaar tot een Aspergediner waarmee €1520,- voor de kinderboerderij van Kotex in Den Burg werd opgehaald. Schippers: "We geven geen geld, maar producten of diensten. Bij de Kotex hebben we gevraagd wat ze nodig hadden en daarna hebben zij spullen van ons gehad voor het opgehaalde geld." Zo werd eind vorig jaar ook een Sinterklaasavond gehouden met cadeautjes voor kinderen van ouders die op de voedselbank zijn aangewezen. Rotarct Texel begeleidt verder een vakantieweek voor jongeren met reuma van de Stichting Youth-R-Well.com. Die verblijven deze week in De Triaan in De Cocksdorp. De jongeren krijgen diverse activiteiten op het eiland aangeboden.

Het volgende wapenfeit van Rotaract Texel wordt de uitgave van een Texels Monopolyspel. Een paar Rotaracts aan de overkant hadden zoiets al gedaan en het leek Rotaract Texel een goed initiatief om zelf te ondernemen. "We hebben contact gehad met Hasbro en Identity Games, de bedrijven achter Monopoly en zij hebben hun toestemming gegeven", vertelt Martijn van der Linde. "Er worden tweeduizend spellen gemaakt en die zijn vóór Sinterklaas hier op de markt." Het spel begint bij 't Horntje en eindigt in Den Burg. De Weverstraat wordt de duurste straat. De serviceclub hoopt op een netto-opbrengst van circa €15.000,-. Het geld is bestemd om spullen te doneren aan het nieuwe gezinsvervangend woonhuis van Blied dat aan de Burdetstraat moet komen, voor de Verloskundigen Praktijk Texel en voor het hospice in Den Burg. Het Texels Monopolyspel is vooraf te bestellen via www.monopolytexel.nl.

Rotaract Texel bestaat op het moment uit Roland-Jan Schippers, Merel van der Linde, Floor Daemen, Lyanne Hooyschuur, Melvin Kikkert, Eva van der Linde, Nelleke Saal, Laura Westerlaken, Jorian Ploegman, Elsemieke de Lugt, Martijn van der Linde, Patrick de Graaf en Maaike Schoo - Van der Knaap. Schippers: "We streven naar een zo breed mogelijke samenstelling van de club." De serviceclub streeft ook naar een verdere uitbreiding van het aantal leden.