Sport

Amazones naar

hogere klasse

Noor Witte en Hannah Ipenburg hebben bij de dressuurwedstrijd zondag in manage Akenburg de laatste winstpunt voor de klasse L1 binnengesleept. Marloes Veen mag promoveren naar de M1 en Priscilla Noorlander naar de klasse ZZL.

Noorlander wist met Dionisos in haar eerste proef 221 punten te scoren wat goed was voor de overwinning en twee winstpunten. In de tweede proef was Eva van der Linde de sterkste en reed met Dark Night Texel naar de hoogste score met 223 punten en twee winstpunten. Hoge scores waren er ook voor Jill Mantje met Cedric TG. In de klasse B, die in handicap werd verreden met de klasse L1, scoorde Mantje maar liefst 204 punten, op de voet gevolgd door Imme Schraag met Starlight met 199 punten. Beide amazones verdienden hiermee twee winstpunten. Ook Stans Plaatsman met Emmelotti was goed op dreef. Met haar E-pony wist ze in beide proeven de jury te imponeren en het oranje lint te verdienen. In de eerste proef kreeg zij 190 punten en in de tweede proef 203 punten. In totaal pakte zij drie winstpunten. Winstpunten waren er ook voor: Leonie van Schaik (Z2), Kiara Wetsteen (B), Maudy Witte (B), Boukje Heidstra (L2), Noor Witte (B), Anniek van Liere (B), Marousha van Egmond (L2), Nancy Wetsteen-Siebeling (L1), Anita Ruiterman-Pas (L1), Marleen Bergamin-Bakker (M1).


Andere speaker bij

Ronde van De Waal

Niet Aart Slegh is zondag speaker bij de Ronde van De Waal, wegens andere verplichtingen moet hij verstek laten gaan. Het commentaar bij de verrichtingen van de renners wordt nu verzorgd door Albert Hoven.