Voor elke OSG'er een laptop

Leerlingen van de OSG hebben vanaf het nieuwe schooljaar allemaal een laptop nodig. Om Texelaars met een laag inkomen te ondersteunen heeft de gemeente, samen met de OSG, een laptopregeling ontwikkeld. De gemeente en de OSG doen samen een bijdrage voor 75 procent van de kosten met een maximum van € 500,- per laptop.

In het verleden werd via een minimaregeling een bijdrage gegeven voor 1 laptop per gezin, nu kunnen meerdere kinderen uit één gezin met hulp van de OSG en de gemeente een laptop aanschaffen. Op deze manier krijgen ook kinderen uit een gezin met een laag inkomen de mogelijkheid om volledig mee te doen op school en krijgen ze een eerlijke kans om zichzelf te ontwikkelen. Afgelopen april heeft de gemeenteraad besloten om de minimaregelingen beschikbaar te stellen aan iedereen met een inkomen tot 120% van de geldende bijstandsnorm en een laag vermogen. Dat betekent dus dat de laptopregeling niet alleen voor mensen met een bijstandsuitkering is, ook andere Texelaars met een laag inkomen kunnen hiervoor in aanmerking komen! Met vragen kunnen mensen terecht bij het Sociaal Team van de gemeente Texel. Wie wil weten of hij of zij in aanmerking komt voor de regeling kan contact opnemen met het Sociaal Team van de gemeente. Hier kan men ook met andere vragen over de regeling terecht. Het Sociaal Team is te bereiken via telefoonnummer 14 0222 of via www.texel.nl.


Laag water en een licht windje

Het was laag water, er stond een licht windje uit het oosten en het was niet te warm. Kortom: de omstandigheden bij de vierde Krimstrandloop waren perfect.

Een uitdaging voor Danny Binnendijk uit Bodegraven om zich te meten met het parcoursrecord op de 8 km. Hij kwam in 14.27 door op 4km. Hij eindigde uiteindelijk in 29.44 ruim een halve minuut boven het record. Enige, en dus snelste, dame was Ankie Moll uit Gorredijk in 47.25. Op de 4 km ging Elias Kohnert uit Rodenberg (D) met de eer strijken in 17.26. De eerste dame op deze afstand was Iris van Beek uit Ugchelen in 18.51. Er waren 10 kinderen aan de start voor de 1200 meter. Mart van Hoorn uit Doetinchem leverde een flinke strijd met Jonne Heeringa uit Zwolle. Mart won met één seconde verschil in 5.24. Bij de meisjes trok Lim Lutgendorp uit Almere aan het langste eind in 5.51. Imme van der Kerkhof uit Den Burg werd keurig tweede in 5.58. De volledige uitslag is te vinden op www.avtexel.nl. De volgende loop van AVT is op zondag bij Bos en Duin. Inschrijven vanaf 9.45 uur op het terras aan de Bakkenweg 14. Start loop 10.30 uur. Info Rita Dogger 313387.