Sarah en Freya Eshuijs.
Sarah en Freya Eshuijs.

Theatershow van Sarah en Freya Eshuijs bij juttersmuseum Flora

Freya en Sarah Eshuijs geven zondag 9 augustus een theatervoorstelling bij schipbreuk- en juttersmuseum Flora aan de Pontweg tussen Den Burg en De Koog.

De tweelingzussen spelen het stuk 'Verdwijnpunt 2.0' dat zij de afgelopen tijd meermalen aan de overkant speelden. De zussen hadden voor de voorstelling, die over een overstroming gaat, diverse spullen van Flora geleend. De voorstelling is komende zondag om 11.00, 12.00, 14.00 en 15.00 uur te bekijken. De toegang is gratis voor bezoekers van Flora. In 'Verdwijnpunt 2.0' hebben Sarah en Freya een basiskamp ingericht op het water. Binnen het kamp bevindt zich een overlevingslab en van daaruit doen de zussen onderzoek naar de nieuw ontstane situatie en proberen ze met elkaar en met het publiek te overleven. De voorstelling werd eerder gespeeld op festival Noorderzon, Expeditie Blauwe Stad en festival Hongerige Wolf in het dorpje Hongerige Wolf in het noordoosten van Groningen. Freya en Sarah, dochters van Hans en Hanny Eshuijs uit Den Burg, houden zich al langere tijd gezamenlijk met voorstellingen bezig. Freya is afgestudeerd als fotografe en scenograaf (vormgeving in het theater). Sarah is afgestudeerd als actrice en theatermaker.


Zoekacties naar

meerdere personen

Reddingboot Cornelis Dito van de KNRM is donderdag uitgevaren na een melding over een persoon die mogelijk vermist is op de Waddenzee. Ook Burgernet maakte melding van de vermissing. Het betreft een 67-jarige man van 1.85 meter lengte, met als opgegeven locatie de Houtmansstraat. De politie heeft maandagavond via Burgernet drie vermiste kinderen in Den Burg teruggevonden. Het ging om een meisje van 3 jaar oud en twee jongens van 4 en 5 jaar oud. Zij waren binnen een paar minuten terecht.