Afbeelding
Foto: Job Schepers

Wie verzorgt het graf verdronken Syriër?

Wie verzorgt het graf van Mouaz al-Balkhi, de 22-jarige Syriƫr wiens lichaam op 27 oktober 2014 aanspoelde op het strand bij De Koog? Op die vraag zoekt journaliste Manon de Jong het antwoord. Ze werkt voor Tuvalu Media aan een televisie-uitzending voor de EO over de vluchtelingenproblematiek. Centraal daarin staat Mouaz, die bij zijn poging het Kanaal over te zwemmen naar Engeland, is verdronken. Ter voorbereiding van de uitzending bezocht ze de Algemene Begraafplaats en zag dat iemand het graf verzorgt. Haar verzoek is of degene die dat doet contact wil opnemen. Dit loopt via de redactie van de Texelse Courant, tel. 362620.


Oefenwedstrijd SVO en De Koog

Op Sportpark Sieme Keijzer in Oosterend spelen zondag de eerste elftallen van SV Oosterend en SV De Koog een oefenwedstrijd. Oosterend komt dit seizoen uit in de vijfde klasse op zondag en De Koog is gepromoveerd naar de vierde klasse op zondag. De wedstrijd begint om 14.00 uur.


Geslaagd

Lotte de Vries (22) uit Den Burg is geslaagd voor haar bachelor Voeding & Gezondheid aan de Wageningen University (WUR), met als minor 'Healthy Aging'. Het afgelopen jaar was zij betrokken bij de ontwikkeling van MOOCs (Massive Open Online Courses) van de WUR. Na de zomer start Lotte met de Masteropleiding Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.


Worsteltent

Evergreen-band The Blouzz treed zondag op bij De Worsteltent aan de Rozendijk (De Dennen). Zij spelen onder meer muziek van Eric Clapton, Buddy Guy, Peter Green, Etta James en Little Walter. De Band: Zangers Erna van Es, zanger Ab Demmetal, toetsen Roel Trompert, gitaar Rob Blom, bassist Bert Aftink, mondharpen Simon Swart, drums Jacque Kueter.