Bea 159 van Hans Kikkert van melkveehouderij Zuytdorp uit De Hemmer, begeleid door Larissa Klaassen. De reservekampioen is van René Boogaard.
Bea 159 van Hans Kikkert van melkveehouderij Zuytdorp uit De Hemmer, begeleid door Larissa Klaassen. De reservekampioen is van René Boogaard. Foto: Gerard Timmerman

Larissa leidt Bea 159 naar titel Miss Texel 2015

Dubbel goud voor Hans Kikkert van melkveehouderij Zuytdorp uit de Hemmer donderdag op de Texelse Landbouwdag. Tijdens de koeienkeuring werd zijn koe Bea 159 tot kampioen uitgeroepen, met de eretitel Miss Texel 2015. ''Een mooie voor- en middenhand, een mooie uier, veel kracht, de meest complete koe'', prees jurylid Linda Overdijk-Verhoef de koe die door de ring werd geleid door Larissa Klaassen. Kikkert had meer succes. Bea 151 werd verkozen tot koe met het beste uier. ''Hoog aangehecht en een correcte speenplaatsing'', waren enkele complimenten. Reservekampioen werd een koe uit de stal van René Boogaard. ''Een echte diva'', vond de jury. De verschillen waren klein, de besluiten moeilijk. Een andere koe uit de stal van Boogaard kreeg van de Coöperatieve Rundvee Verbeteringsorganisatie CRV de prijs voor de koe met het hoogste rendement. Er kwamen 25 koeien in de ring, de meeste zwartbont en een enkele roodbonte. Er was veel belangstelling voor de koeienkeuring die na enkele jaren van afwezigheid weer werd gehouden.