Blues, country en rock in Worsteltent

In de Worsteltent aan de Rozendijk(Dennen) treden komende zondag (2 augustus) Martin Korthuis en Omar Baker op. Omar Baker heeft zijn roots in de Blues liggen. Hij speelde in verschillende bluesbands en heeft daarnaast met Jan Akkerman gespeeld. Grote voorbeelden zijn voor hem o.a. BB-King en John Lee Hooker. Martin Korthuis heeft zijn roots in de Country/Rock liggen. Naast Engelstalig werk heeft Korthuis ook een aantal Gronings-talige cd's gemaakt. Vooral in het zuiden van het land is hij met zijn Groningstalige liedjes erg geliefd. In Baker vloeien twee muziekstijlen ineen: Blues en Country. Naast eigen werk van Korthuis komen verschillende artiesten langs: J.J. Cale, Rod Stewart, REM en Eric Clapton.


Met Zonnebloem naar Tropenmuseum

Luisteren naar verhalen en voorwerpen bekijken van over de hele wereld en kennismaken met uiteenlopende culturen en het dagelijks leven van mensen ver weg.

Dat kan op de reis van De Zonnebloem naar het Tropenmuseum op donderdag 10 september. ING Bank Nederland organiseert deze dag een uitstapje naar het museum in Amsterdam speciaal voor de doelgroep van de Zonnebloem; voor mensen met een lichamelijke beperking of handicap. Het gezelschap vertrekt met de boot van 10.00 uur. De kosten bedragen €15,- per persoon. Dit is inclusief vervoer, koffie/thee en een gebakje. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Opgeven kan bij Anouschka Slikker, tel 0657555110.


Vliegbewegingen in verband Airshow

Op zaterdagmiddag 1 augustus 2015 vinden er vanaf vliegbasis Leeuwarden enkele vliegbewegingen plaatst. Het betreft het starten en landen van een Belgische F-16 en een Hawker Hunter van de Dutch Hawker Hunter Foundation (DHHF).

Beide toestellen vliegen ter ondersteuning van de Texel Airshow. De vliegbewegingen vinden plaats tussen 14:45 uur en 17:15 uur. Klachten over geluidhinder kunnen worden ingediend via de website van Defensie of via het gratis nummer 0800-0226033.