Website promoot lokale visserij

De visafslag van Den Helder en Den Oever, een coƶperatie van Noordzee- en Waddenzeevissers, werkt met een aantal Helderse, Texelse en Oeverse viswinkels aan de promotie van hun product. De visliefhebber op Texel kan voor tips, winkeladresssen en recepten terecht op www.texelsevangst.nl.

''Je bent een visliefhebber, bevind je op Texel en je wilt vis kopen die gegarandeerd vers, lokaal gevangen en uitstekend van kwaliteit is. Hoe krijg je dan de garantie dat bijvoorbeeld de tong of schol in de vitrine gevangen is met een schip dat zo natuurvriendelijk mogelijk te werk gaat? Zonder milieuonvriendelijke omwegen de winkel heeft bereikt? En ook nog eens lekker is?'', zijn vragen die de initiatiefnemers zelf opwerpen. Het samenwerkingsverband met drie websites over de lokaal gevangen vis zet de bezoeker op het spoor van zes viswinkels die ''lokale, lekkere en duurzaam gevangen vis'' verkopen. De bewuste vis is volgens de site te herkennen aan een label en de deskundigheid van de verkoper.

''Wij vissers vinden het gewoon een prettig idee dat onze vis wordt gegeten door mensen uit de buurt. Want waarom zou je de halve wereld overvliegen als het zo ook kan?'', vertelt visserman Biem op de website. Daarop is bijvoorbeeld ook een Texelse recept te vinden, dat wordt aangeprezen onder de kop '''Gebakken op sien Tessels''.

De visafslagen en speciaalzaken spelen met de website in op de behoefte van de consument aan kwaliteitsproducten met een lokale herkomst.