Fotowedstrijd Texel Magazine

Texel Magazine houdt voor de editie 2016 een fotowedstrijd. Het thema voor de wedstrijd is Texel – Beleving van de vier jaargetijden.

Texel is fotogeniek. Een soort ''snoepwinkel'' voor professionele en ''amateur'' fotografen op het eiland en ook fotografen van elders komen regelmatig naar Texel om de mooiste foto's te maken. ''Wat kunnen wij daarmee?'', stelden we onszelf de vraag. Voor de editie van Texel Magazine 2016 heeft de redactie een fotowedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan er aan meedoen. Het thema voor de wedstrijd is ''Texel – beleving van de vier jaargetijden''. Er kunnen foto's ingestuurd worden die de beleving van het eiland uitdragen in winter, lente, zomer en herfst.

Uit alle inzendingen worden acht winnaars gekozen. Deze acht foto's worden in de editie 2016 van Texel Magazine gepubliceerd. Uiteraard met naamsvermelding van de fotograaf. Texel Magazine heeft een jaarlijks bereik van circa 900.000 lezers, die dus allemaal de inzendingen zien. Misschien wel die van u. ''Eeuwige roem'' dus, maar de winnende fotografen krijgen ook een schitterend fotoboek van de Texelse fotograaf Pieter de Vries.

Foto's die meedingen dienen ''liggend'' te zijn, zodat ze zo goed mogelijk tot hun recht komen in het glossy magazine. Foto's kunnen worden gemaild naar redactie@texelsecourant.nl. Inzendingen dienen uiterlijk donderdag 31 december 2015 binnen te zijn.

Foto's kunnen in gemiddelde resolutie worden gemaild. Met de winnende fotografen wordt contact opgenomen voor een hoge resolutie versie van de foto voor de uiteindelijke afdruk in Texel Magazine. De foto's blijven eigendom van de fotografen. Alleen de winnende acht foto's worden gepubliceerd in Texel Magazine. Mogelijk worden de overige inzendingen ook gepubliceerd op de website www.texel0222.nl. Ook hier met vermelding van de naam van de fotograaf. Mocht dit niet gewenst zijn, geef dit dan even aan bij de inzending.


Klassieke auto's op zomermarkt

''Oldtimers'' is het thema van de vierde zomermarkt op woensdag 29 juli in Den Burg.

Vijfentwintig min of meer klassieke auto's maken om 11.00 uur een tocht door het centrum, waarna ze worden tentoongesteld op de Groeneplaats. De markt wordt opgeluisterd door de Noord-Hollandse zanger Marcel Kramer. De kinderattracties op de Stenenplaats en de live muziek in de Parkstraat zijn gratis.