Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Watikzeggenwou

Ganzen (6)

De vogelwerkgroep Texel en de zogenaamde diervriendelijke mensen moeten eens ophouden met hun gezeur over het vangen en vergassen van ganzen. Want zij zijn de schuldigen dat er zoveel ganzen gevangen en vergast moeten worden. Omdat zij vele jaren het vangen van de ganzen hebben tegen gehouden, zijn er ieder jaar veel ganzen bijgekomen. Dus hoe meer je de inkrimping van de ganzen tegenhoudt, hoe meer er gevangen moeten worden. Verder vraag ik mij af hoeveel procent deze mensen van hun inkomen zouden willen geven om de schade van ganzen aan de boeren te helpen vergoeden.

Jaap Dijkshoorn,

Den Burg.


Geslaagd

Manon Verra uit Den Burg is geslaagd voor de Bachelor Natuurkunde aan de Universiteit Utrecht. Ze begint na de zomer aan de Master opleiding experimentele Natuurkunde, gericht op deeltjes fysica. De opleiding volgt ze aan de Universiteit Utrecht en deels aan de UVA Amsterdam.


Schaap aangevallen in Kreeftepolder        

Een hond heeft woensdag schapen aangevallen in de Kreeftepolder (ten zuiden van de Mokbaai). Één schaap was dusdanig gewond dat de dierenarts het dier heeft moeten laten inslapen. Van de eigenaar van de hond ontbreekt tot op heden ieder spoor.

Ieder jaar gebeurt het wel een keer dat een hond een schaap aanvalt, ondanks dat de huisdieren in deze gebieden aangelijnd horen te zijn. Te vaak heerst er het misverstand: "mijn hond doet dat niet". De kudde in dit gebied behoort aan Martin Kikkert. Er waren uren nodig om de gevluchte schapen weer bij elkaar te krijgen. Gelukkig waren er geen verdere verwondingen. Mensen die iets gezien hebben kunnen zich melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.