Tom Cruise is het kunstje nog niet verleerd.
Tom Cruise is het kunstje nog niet verleerd. Foto: Filmfoto

Tom Cruise keert terug als Ethan Hunt

Tom Cruise kruipt wederom in de huid van Ethan Hunt in de nieuwe Mission: Impossible - Rogue Nation. Vanaf komende week is deze te zien in Cinema Texel.

In de nieuwe spectaculaire actiefilm uit de populaire filmreeks is het IMF (Impossible Mission Force) opgeheven. Ethan Hunt (Tom Cruise) en zijn team moeten het opnemen tegen een criminele organisatie van goed opgeleide special agents: The Syndicate. Deze speciaal getrainde agenten plegen terroristische aanslagen om de macht over de wereld in handen te krijgen. Ethan en zijn team werken samen met Ilsa Faust (Rebecca Ferguson), een Britse agente die uit dienst is gezet. Samen beginnen ze aan de meest onmogelijke missie ooit: het uitschakelen van The Syndicate.

Ook de film Spy doet haar intrede. Susan Cooper (Melissa McCarthy) is een pretentieloze analist bij de CIA en de miskende held achter vele gevaarlijke operaties. Maar als haar partner (Jude Law) plotseling verdwijnt en een andere topagent (Jason Statham) in opspraak raakt, verruilt ze haar kantoorbaan voor die van infiltrant. Om de mensheid voor een ramp te behoeden, begeeft ze zich in de wereld van een dodelijke wapenhandelaar.

Het complete filmoverzicht vindt u elders deze krant of op www.texelagenda.nl.