De Amerikaanse pianiste Renny Ko treedt donderdag op in het Hoornder kerkje.
De Amerikaanse pianiste Renny Ko treedt donderdag op in het Hoornder kerkje. Foto: Joshua Chang

Pianoconcert in Hoornder kerkje

In het Hoornder kerkje is donderdag 23 juli een concert van de Amerikaanse pianiste Renny Ko. Dit is het vierde optreden in de reeks The International Holland Music Sessions (TIHMS) waarbij jonge talentvolle internationale muzikanten een podium wordt geboden. Op vertoon van de kortingsbon mogen lezers met korting naar binnen. Aanvang 19.00 uur.

De Amerikaanse pianiste Renny Ko maakte al naam in Finland en de Verenigde Staten. Nu op Texel met de prachtige Pianosonate nr. 27 van Ludwig van Beethoven, gevolgd door de geliefde 6 Klavierstücke van Johannes Brahms. Ze rondt af met de eerste Pianosonate van Alban Berg, het enige pianowerk dat hij een opusnummer gaf.

De Oekraïense violiste Yuliia Van geldt als een ware ontdekking die al menigeen ontroerde met haar doorleefde spel. Met de Britse pianist Craig White aan de vleugel vertolkt zij de monumentale vioolsonate nr. 3 van Ludwig van Beethoven en de zeer Russische 4 Preludes voor viool en piano van Dimitri Sjostakovitsj. Zij besluit haar optreden met de sprankelende Sonate voor viool solo nr. 4 van Eugène Ysaÿe.

De entree bedraagt €16,-, met een CJP/Jongerenpas tot 30 jaar €8,- en op vertoon van de kortingsbon op de voorpagina €10,-. Informatie www.tihms.com, reserveren via www.texel.net.