Marcella Engbrenghof gaat per 1 oktober aan de slag als rector van OSG
Marcella Engbrenghof gaat per 1 oktober aan de slag als rector van OSG Foto: Gemeente Texel

Texelse Marcella Engbrenghof nieuwe rector OSG De Hogeberg

Marcella Engbrenghof (57) wordt de nieuwe rector van OSG De Hogeberg. Zij heeft een lange staat van dienst in het onderwijs, momenteel als plaatsvervangend bestuurder van de Stichting Spaarnesant, koepel van 22 scholen in Haarlem.

Engbrenghof is geboren Amsterdamse en woont al vele jaren op Texel. Ze is sinds 2009 werkzaam bij de Stichting Spaarnesant. Van 1999 tot 2009 was zij verbonden aan de Onderwijs BegeleidingsDienst Noordwest, waarvan de laatste twee jaar in directiefuncties. Ze heeft een achtergrond in het Primair Onderwijs en deed haar doctoraalexamen Onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Er waren 25 gegadigden voor de baan van OSG-rector. Aan de keus voor Engbrenghof ging volgens het schoolbestuur (het college van b en w) een zorgvuldige selectieprocedure vooraf, waarin allen die bij de school betrokken en vertegenwoordigd werd in een benoemingsadviescommissie een rol hebben gespeeld. ''We zijn blij dat we een goede nieuwe rector voor OSG De Hogeberg hebben gevonden en verheugen ons op de samenwerking'', zegt onderwijswethouder Hennie Huisman. De rector start op 1 oktober, maar begint in september met inwerken. Tot 1 oktober continueert interim-rector Chris van Meurs zijn werk voor de OSG. Bert Spuij blijft nog een jaar vanuit Scholen aan Zee gedetacheerd bij de OSG als conrector. Engbrenghof: "Ik ben vereerd dat ik als onderwijsmens, samen met alle collega's van de OSG, mag gaan werken aan kwalitatief goed onderwijs dat past bij alle leerlingen op Texel. Ik hoop dat ik met mijn kennis, ervaring, enthousiasme en visie op goed onderwijs een bijdrage kan leveren aan de uitdagingen waarvoor de OSG op dit moment staat."

Die uitdagingen zijn onder meer de verhoging van de kwaliteit van het voortgezet onderwijs, het zorgen voor een betere verbinding tussen primair- (basis) en voortgezet onderwijs en het realiseren van beroepsonderwijs op de OSG.