Jongen gewond bij ongeluk op fiets

Een 14-jarige jongen uit IJsselstein is dinsdagochtend gewond geraakt bij een ongeval ter hoogte van de Akenbuurt bij Den Burg. De jongen, die op de fiets zat, kwam in botsing met een 43-jarige bromfietser uit Den Burg die van de andere kant kwam. De jongen brak vermoedelijk zijn hand en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Hij maakte deel uit van een grotere groep fietsers.


Dressuur

Op het buitenterrein van manege Akenburg bij Den Burg werd een officiƫle dressuurwedstrijd voor menners georganiseerd. Er namen acht combinaties deel en zij reden allen een dubbele dressuurproef in de L- of de B-klasse. Ellen Blom behaalde vier winstpunten in L.

Uitslag:

Eerste proef: 1.Ellen Blom, 202 strafpunten (2 winstpunten), 2. Cees Bakker 190 strafpunten (1 winstpunt, B-proef) , Marga Zandstra 197 (2 winstpunten).

Tweede proef: 1. Ellen Blom: 201 strafpunt (twee winstpunten, L-proef), 2. Petruska Timmer 191 strafpunten (1 winstpunt, B-proef), 3. Marga Zandstra 193 strafpunten (1 winstpunt, dubbelspan B-proef).


Strokeplay 2015

Gerdi Reijers en Herbert de Geer mogen zich een jaar lang de beste golfers van Texel noemen. De twee wonnen het clubkampioen Strokeplay 2015 dat zaterdag en zondag bij golfbaan De Texelse in De Cocksdorp. Bij de dames waren de kaarten snel geschud. Gerdi Rijers stak zaterdag al met kop en schouders boven de rest van het veld uit en maakte het zondag professioneel af. Met een totaal van 169 slagen bleef ze de nummer twee (Lot van Schelt) 27 slagen voor. Van Schelt en Marijke de Beer-Dogger vochten tot de laatste hole om de tweede plek.

Bij de heren was zaterdag volgens het wedstrijdverslag de spanning op de tee vanaf hole 1 te snijden. Het aantal kanshebbers dit jaar was groot. De eerste dag bleek echter al snel een scherprechter. De jonge garde uit Heren 1 met Mike van der Haas, Jordy Schuijl en Kevin van Zuilekom liet het liggen. Het waren Antoine Kersten (78) en Herbert de Geer (79) die samen met Sjoerd Koopman (85) zondag in de laatste flight mochten starten. Het was uiteindelijk de par 3 van hole 16 die de deur in het slot gooide, Kersten liep er met een lelijke vijf vanaf en met nog drie slagen achterstand wist hij op dat moment dat het gedaan was.